Kuva: Senja Rapila

Elämäkerta paljastaa Cheekin tärkeimmät naissuhteet: "Kun näin hänet, lävitseni kulki sähkövirta"

06.10.2016 00:01 - Anna Hopi

Cheek haluaa kumppanin, joka ei viihdy ollenkaan viihdebisneksen kuvioissa tai baarissa.

Cheekin tänään julkaistavassa JHT - Musta lammas -elämäkerrassa artisti raottaa ensi kertaa salaperäisyyden verhoa naisasioistaan. Yksityiselämästään vaitonainen tähti kertoo Mikko Aaltosen kirjoittamassa teoksessa, että naiset ovat nuoresta pojasta lähtien kuuluneet katujen jätkän elämän.

Kaksi neitokaista on ollut Jare Tiihosen elämässä kuitenkin ylitse muiden. Toisen heistä räppäri tapasi ensimmäistä kertaa Lahden Kasisalin limudiskossa, kun hän oli 16-vuotias.

Vielä tuolloin pari ei ehtinyt muuta kuin vaihtaa katseita. Mitään ei tapahtunut. Kaksi vuotta myöhemmin Jare oli 18 vuotta täyttäneenä juuri hakemassa ajokorttiaan, kun hän törmäsi autokoulun ovella samaan tyttöön. He vaihtoivat hymyn, jonka jälkeen tyttö oli taas poissa.
Pari viikkoa tämän jälkeen Jare vietti aikaansa Diva-yökerhossa. Hän muistaa tunteneensa, että maailma kellahtaa epätasapainoon, kun näki tytön taas.

"Tyttö oli tanssilattialla, ryhdikkäänä, viehättävällä tavalla ylpeän näköisenä. Pitkät upeat hiukset laskeutuivat lähes alaselkään asti. Tajusin, että nyt oli toimittava. Nyt tai ei koskaan. /..../ Tuo tyttö oli paljon enemmän high class kuin minä. Ajatus viehätti suunnattomasti. Tyttö ei hymyillyt vieressä tanssiville kundeille, ei flirttaillut kenellekään, vaan kantoi itsensä coolisti kuin kylmäävän kaunis jääpuikko. Silti aistin hänestä huokuvan lämmön dj-kopille asti."

Hän sai kuin saikin Anniinan nimen ja puhelinnumeron.

"Eropuhelu oli shokki"

Pariskunnan lempi leiskahti ja ensalkuun kaikki näytti ruusuiselta. Rakkaus oli kuitenkin vuoristorataa, joka kulutti molempia. Jo lakkiaisten jälkeen Jare ja Anniina miettivät eroa. He peruivat tämän, mutta pian välimatka iski kuitenkin kiiloja väliin. Anniina asui kesätyönsä takia Pariisissa, eikä parin yhteinen loma-aika kaupungissa sujunut ongelmitta. Ongelmia aiheutti esimerkiksi Tiihosen hiipivä mustasukkaisuus naisestaan.

"Viimeisenä yönä haluaisin puhua Anniinan kanssa, puhua ihan mistä tahansa, koska se helpottaisi oloani, mutta hän vain sanoo, että huomenna on työpäivä ja sulla aikainen lento, nukutaan nyt vain. Nukutaan. Milloin me sitten puhutaan? Tämän jälkeen me ei ehkä nähdä moneen kuukauteen."

Erilaiset elämänsuunnitelmat veivät paria eri suuntaan. Anniina pyrki opiskelemaan Turun yliopistoon, kun taas Jarea odottivat toisenlaiset kuviot. Virallisesti pari erosi kesäkuussa 2002, ja aloitteen teki Anniina, vaikka Tiihonenkin oli samaa ajatusta hautonut jo pitkään.

"Olin kevään aikana kypsynyt jo itsekin ajatukseen, ettei suhde sittenkään toimi. Puhelu oli silti shokki. Pahinta oli, että minut jätettiin ennen kuin ehdin itse lopettaa suhteen. /.../ Umpikuja ratkesi tutulla tavalla: poistin Anniinan elämästäni. Lopullisesti. Naps. Kun Anniina yritti loppukesän aikana soitella, en vastannut kertaakaan. /.../ Se oli minun tapani käsitellä asia, vaikka se pahalta tuntuikin."

"Toi on sellainen tyttö, että edes sä et saa sitä ikinä"

Elämäkerrassa tehdään selväksi Cheekin naisihanne. Vuonna 2008 Jare Tiihonen tapasi naisen, joka kolahti ja kovaa. Hän kertoo nähneensä Susannan ensi kertaa Tampereella Colorado-ravintolassa, jossa viettää aikaansa Kalle Kallosen ja Carlos Marquezin kanssa.

"Sitten Kallonen katkaisee äkisti keskustelun, katsoo meikäläistä silmiin ja nyökäyttää päätään ohitsemme keinahtelevan ruskeaverikön suuntaan. Toi on muuten Jare sellainen tyttö, että edes sä et saa sitä ikinä. Mitä Kallonen oikein keulii?

Kun vilkaisen tyttöä, lävitseni kulkee sähkövirta, joka vie minut sekunniksi pois ravintolasta, pois Kallosen ja bändikavereiden luota. Näen ainoastaan tytön hymyn, kun hän ohi kävellessään katsoo minua suoraan silmiin, sekä pitkät hiukset ja ylvään, sulokkaan olemuksen. Tiedän tasan tarkkaan, millaisista naisista diggaan: hillityistä, oman arvonsa tuntevista, fiksuista, ryhdikkäistä ja naisellisista naisista. Ohitsemme kulkenut tyttö oli juuri sellainen."

Kallonen sivisti Cheekiä Susannan perhetaustasta, ja hyvän perheen tyttö alkoi kiinnostaa tätä enemmän. Hän törmäsi oman keikkansa jälkeen illan aikana naiseen nopeasti yössä, mutta ei tehnyt aloitetta. Cheek oli tässä vaiheessa uraansa jo päässyt tilanteeseen, jossa naisia riitti joka sormelle, jos hänellä on vain siihen halua.

"Kärsin jonkinlaisesta tunnevammaisuudesta, joka ilmenee sitoutumisen pelkona, ja niinpä etsin elämänhalua ylläpitäviä kokemuksia muualta kuin läheisistä ihmissuhteista. Se on äärimmäisen kuluttava tapa elää."

Meni useita kuukausia ennen kuin Jare törmäsi uudestaan Susannaan omalla keikallaan Helsingin Circuksessa. Silloin hän keräsi rohkeutensa ja pyysi tätä treffeille.

"Rakastuin Susannassa aluksi eniten juuri siihen, että hän tuntui astuvan mieluumin hevostallin kuin klubien ovista. "

"En halua vaimoa baareista"

Elämäkerrassa toistuu ajatus, että Cheek etsii kumppania, joka on hänen itsensä vastakohta. Vaikka suhde Susannaan ei ole enää ajankohtainen Tiihosen elämässä, hän etsii edelleen naista, jonka kanssa voisi perustaa perheen ja saada palan tavallista elämää. Sopiva nainen on sellainen, joka ei viihdy viihdekuvioissa, vaan elää tavallista elämää.

- Ainahan sitä haluaa rauhoittua. Moni sanoo, että "mä en usko Jare, että sä haluat oikeasti rauhoittua." OIkeasti haluaisin. Se tapahtuu sitten, kun sille tulee oikea hetki ja oikea ihminen, toteaa Cheek Iskelmän haastattelussa.

Etsiikö räppäri edelleen itselleen vastakohtaa puolisosta?

- Kyllä mä luulen, että aika pitkälti. Jos keikkailemme, dokaamme ja bailaamme yössä, niin siitä altaasta en ole edelleenkään vaimoa halua, tokaisee mies.

Lue myös: Cheek avoimena HS:lle: Itsetuhoisuus ja masennus veivät terapiaan

Kilpailut

Uusimmat