Kuva: Sanni Seppä

Kaunis päivetys keskellä talvea - testasimme itseruskettavat tipat, joista kaksi oli ylitse muiden

03.02.2024 16:15 - Minttu Tikkanen

Itseruskettavien huono puoli on edelleen niiden jättämä voimakaskin tuoksu.

Turvallisin rusketus tulee purkista, se on jo useimmille selvää tietoa. Keskellä talveakin iholle on mahdollista loihtia hehkuva päivetys, kun sekoittaa omaan kosteusvoiteeseen muutaman itseruskettavan tipan. 

Voice.fi:n toimitus testasi viisi erilaista kosteusvoiteen joukkoon sekoitettavaa tuotetta, joista kärki erottui selvästi. 

Vita Liberata Sunkissed Glow Tanning Drops with Vitamin C, 41,90 €

Vita Liberatan vaikutus jää melko vähäiseksi. (kuva: Sanni Seppä)

Pisteet: 2/5

Vita Liberatan itseruskettavat tipat ovat väkisinkin pettymys. Tuote on ensivaikutelmaltaan ylellisen tuntuinen, vaahtomainen koostumus, joka hehkuu kullanhohtoisena. Lopputulos jää kuitenkin valjuksi.

Purkin mukana tuleva ohje neuvoo annostelemaan tuotetta kosteusvoiteen joukkoon 1-3 tippaa. Kahdesta tipasta en huomaa vielä mitään vaikutusta ja yliannostuksellakin vaikutus jää köykäiseksi. 

Sinänsä positiivista on siis se, että tuotteella on ainakin hankala ampua yli, sillä lopputulos on pakosti hyvin kevyt ja luonnollinen. Kovin käytännöllistä se ei tuotteesta silti kuitenkaan tee, sillä purkin hintaan nähden toivoisi saavan rahoilleen myös aitoa vastinetta.

Ulkoiset ominaisuudet tuotteella ovat miellyttävät, koostumus sekoittuu voiteeseen hyvin, eikä tuote myöskään tuoksu oikeastaan miltään, mikä on virkistävää vaihtelua voimakkailta tuoksuviin vertailukumppaneihin.

Isle of Paradise Self-tanning drops (medium), 27,90€/30ml.

(kuva: Sanni Seppä)

Pisteet: 3,5/5

Isle of Paradise erottuu vertailukumppaneistaan ainakin muita selvästi hedelmäisemmällä, aidosti raikkaalla tuoksullaan. 

Itse lopputulos kuitenkin kirjaimellisesti kalpenee muiden rinnalla. Lopputulos on kevyt ja kaunis päivetys, mutta tulokset jäävät melko vaatimattomiksi ainakin, jos ihon oma pohjaväri on jo lähtökohtaisesti lämpimän sävyinen. Vaikka tuotteen medium-versiota annostelisi kosteusvoiteen joukkoon useammankin tipan ja syventäisi sävyä vielä seuraavina päivinä, jää lopputulos kuitenkin silti melko vaatimattomaksi.

Myönteinen vaikutus lähtötilanteeseen on kuitenkin huomattavissa, sillä vaikka päivetys ei voimakas olekaan, tuote kuitenkin tuntuu tasoittavan ihon omaa sävyä, ja lisäävän sille tervettä hehkua. Tuote onkin talven aikana toimiva juuri tuomaan kauniin hehkun iholle olematta kuitenkaan liian dominoiva. Vaaleammalla iholla vaikutukset voisivat varmasti näkyä jopa selkeämpinäkin. Tuote tuo iholle jo niin hyvän ja tasaisen pohjasävyn, että meikkivoiteen käytöllekään ei välttämättä ole tarvetta.

Plussaa tuote saa kuitenkin muita selvästi huokeammasta hinnasta. Jos siis tavoittelee vain kevyttä lisähehkua, voi tuote olla juuri nappivalinta. Myös sävy on tuotteessa todella onnistunut, eikä taita lainkaan oranssiin, vaan on luonnollisen päivetyksen näköinen.

Lumene Midsummer Glow Self-Tan Drops, 29,90€/30ml.

Lumenen tuotteella parhaan lopputuloksen saa aikaiseksi parilla pisaralla. (kuva: Sanni Seppä)

3,5/5

Lumenen tuote lupaa ruskettaa asteittain ja antaa hehkuvan ja päivettyneen lopputuloksen, minkä se myös toteuttaa. 

Kosteusvoiteeseen sekoitettavat pisarat eivät levity voiteeseen kovin helposti, mutta kärsivällisen sekoittelun jälkeen saa levittyvän seoksen aikaiseksi. Halutusta lopputuloksesta riippuen tuotetta laitetaan 1-3 pisaraa kerrallaan, mutta kaksi pisaraa tuntuu antavan vaalealle iholle riittävän rusketuksen. Iho näyttää aamulla kauniin päivettyneeltä, olematta kuitenkaan tunkkainen.

Väri säilyy kasvoilla pari päivää, jonka jälkeen se katoaa kuin itsestään. Tuotetta ei kannata kuitenkaan laittaa joka päivä, sillä kaksi pisaraa kahtena päivänä peräkkäin johtaa ikävästi tunkkaisen näköiseen lopputulokseen.

Kokonaisuudessaan tuote on kuitenkin toimiva ja tekee sen, minkä lupaa. Tuotetta myös riittää maltillinenkin määrä, mikä saa tuotteen myös kestämään käytössä pitkään. Lumenen tuote tuo myös todella rahoille vastinetta, sillä purkki on riittävyytensä lisäksi myös selvästi vertailun huokeimmasta päästä.

Tan-Luxe Illuminating Self-Tan Drops, 46,90€/30ml.

Tan-Luxe on luonnollisessa sävyssään omaa luokkaansa. (kuva: Sanni Seppä)

Jaettu voittajasija, pisteet: 4,5/5

Tan-Luxen itseruskettavat tipat nousevasti selvästi testin kärkeen. Tuote on todella riittoisa, sillä jo pari tiippaa riittää huomattavaan, mutta luonnolliseen lopputulokseen.

Paras jälki syntyi kolmesta tipasta, joilla sai aikaan kauniin päivetyksen. Tämän tuotteen käyttö jätti myös selvän eron lähtötilanteeseen, sillä muutkin huomasivat ja kehuivat päivetystä. Tan-Luxe on kuitenkin ylivoimainen juuri päivetyksen sävyssä. Sävy ei ole lainkaan oranssi, vaan kauniin kuparinruskea. 

Tan-Luxen tuotteessa ainoa miinus on muita voimakkaampi haju, joka ei välttämättä miellytä kaikkia. Kokonaisuudessaan Tan-Luxen tuote on selvästi omassa kategoriassaan parhaita ja jää toimivana tuotteena ehdottomasti käyttöön.

St Tropez Luxe Tonic Glow Drops 30 ml, 47,90 €

St. Tropez vakuutti käyttäjänsä. (kuva: Sanni Seppä)

Jaettu voittajasija, pisteet: 4,5/5

Sekoittamalla illalla kosteusvoiteen joukkoon kaksi tippaa, oli aamulla kalpea talvi-iho saanut hennon päivetyksen. Tuote toimi lupaamallaan tavalla eikä sävy ollut liian oranssi vaalealle iholle. Jotta sävy säilyy, tuli tuotetta lisätä muutaman päivän kuluttua uudelleen. Plussaa tuote saa myös hyvin toimivasta pipetistä pullossa. Tuotetta kannattaa kuitenkin käyttää pientä malttia noudattaen, sillä useammalla tipalla sävy uhkaa jo taittaa kohti oranssia. 

Jos tavoitteena on vain hento päivetys, kannattaa aloittaa maltillisesti yhdellä tai kahdella kosteusvoiteeseen sekoitetulla tipalla. Kosteusvoidetta kannattaa levittää reilusti myös kaulan puolelle, jotta väri levittyy mahdollisimman luonnollisesti. 

Tuote erottuu edukseen myös miedolla, raikkaalla tuoksullaan. Kokonaisuudessaan tuote on hyvä vaihtoehto, joka jää varmasti käyttöön. 

Lue myös: Itseruskettavalla voi saada todella luonnollisen ja tasaisen lopputuloksen - 8 vinkkiä, joilla onnistut

Lue myös: 10 + 1 parasta itseruskettavaa tuotetta - hyvästi tunkkainen käry ja oranssi sävy

Kilpailut

Uusimmat