Kuva: AOP/Kimmo Brandt

Poliitikot edustivat tyylikkäinä Linnan juhlissa - katso kooste pukujen väriloistosta

07.12.2023 12:15 - Minttu Tikkanen

Illan aikana nähtiin selvästi myös yksi vuoden trendiväri.

Eilen tanssittiin Linnan juhlat viimeistä kertaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja tohtori Jenni Haukion johdolla. Juhlaan oli kutsuttu vieraita koko Niinistön presidentinuran ajalta.

Paikalla oli jokavuotiseen tapaan myös runsaslukuisesti entisiä ja nykyisiä kansanedustajia. Tänä vuonna luotettiin rohkeisiin väreihin ja erityisesti magenta tuntui olevan poikkeuksellisen suosittu valinta. Pinkin ja magentan sävyihin luottivat myös SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Maria Guzenina sekä Vihreiden europarlamentaarikko Alviina Alametsä.

Magenta oli selvästi vuoden trendiväri, johon luotti myös Maria Guzenina. (kuva: AOP/Tomi Natri)

Alametsä kertoi omalla Instagram-tilillään, että mekon väri on myös kannanotto. Hän haluaa viestittää että niin sanotusti "naisten värinä" pidetty pinkki kuuluu myös politiikkaan, eikä kenenkään tarvitse miesvaltaisilla aloilla yrittää änkeä itseään vääränlaiseen muottiin ollakseen esimerkiksi uskottava.

"Liian moni joutuu pienentämään itseään ja mahtumaan tiukkoihin muotteihin, varsinkin miesvaltaisilla aloilla. Tyttöyttä pidetään edelleen huonompana. Pinkit paljetit ovat tälle vastavoima. Haluan viestittää pienille tytöille ja kaikille muillekin, että ne sopivat myös politiikkaan", Alametsä kirjoittaa.

Alviina Alametsän mekolla oli myös tärkeä sanoma. (kuva: AOP/Tomi Natri)

Muutenkin linnassa nähtiin tänä vuonna runsaasti väreillä leikittelyä. Kättelyjonossa hehkuivat muun muassa oranssin, keltaisen ja sinisen eri sävyt.

Yksi juhlien seuratuimpia pukeutujia oli varmasti entinen pääministeri Sanna Marin, joka saapui paikalle keltaisessa Katri Niskasen suunnittelemassa luomuksessa.

Sanna Marinin puku oli suositun muotisuunnittelija Katri Niskasen käsialaa. (kuva: AOP/Kimmo Brandt)

SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen upea asu puolestaan hehkui vieläkin leiskuvamman oranssina. Vihreiden uuden puheenjohtajan Sofia Virran asu taas loisti kauniin turkoosina. 

Tytti Tuppuraisen asu oli mahdollisesti yksi illan rohkeimman värisistä. (kuva: AOP/Tomi Natri)

Sofia Virta saapui linnaan nyt ensimmäistä kertaa puolueen puheenjohtajana. (kuva: AOP/Tomi Natri)

Lisäksi kestävät pukuvalinnat ovat ilahduttavalla tavalla kasvattaneet suosiotaan myös Linnan juhlissa. Muun muassa Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoi omalla Instagram-tilillään juhlivansa samassa mekossa itsenäisyyspäivää jo neljännettä kertaa ja  Vasemmistoliiton ensimmäisen kauden edustaja Minja Koskela puolestaan kertoi muun muassa Iltalehdelle suunnittelevansa käyttävänsä pukuaan vielä muissakin tilaisuuksissa kuten mahdollisesti omissa tulevissa häissään.

Myös Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra oli pukeutunut mekkoon, joka oli ensin ollut hänen ystävällään käytössä, kunnes sitä oli hieman muokattu ja se pääsi Diarran mukana Linnan juhliin.

Fatim Diarra sai mekon ystävältään, ja pienin muokkauksin se soveltui jopa Linnan juhliin. (kuva: AOP/Kimmo Brandt)

Lue myös: Testaa muistatko Linnan juhlien asuja vuosien varrelta! Vain todellinen asutietäjä saa kaikki oikein

Lue myös: Upeat Linnan asut, jotka jäivät vähemmälle huomiolle - 4 ihaninta

Kilpailut

Uusimmat