Kuva: Shutterstock

Kuinka kauan meikinpoistoaineella tulisi puhdistaa kasvoja? Lue ohjeet 60 sekunnin sääntöön

06.01.2021 21:15 - Emmi Moilanen

Hyvinvoiva iho vaatii säännöllistä huolenpitoa ja huolellisen kosteutuksen merkitys korostuu erityisesti talvisin. Pääset lukemaan täältä lisää siitä, missä järjestyksessä kosteuttavat tuotteet olisi hyvä levittää kasvoille.

Toinen tärkeä kulmakivi ihonhoidossa on kasvojen huolellinen pesu ja puhdistus meikistä, sekä päivän aikana iholle kertyneestä liasta ja rasvasta. Pelkkä kasvojen nopea huuhtelu puhdistusaineella ei riitä, vaan on hyvä kiinnittää tarkempaa huomiota siihen, kuinka kauan kasvoja pesee ja millaisella tekniikalla.

Ihoa pestessä kasvoja olisi hyvä puhdistaa ainakin minuutin ajan. 60 sekunnin säännöstä vinkkaa kauneudenhoidon asiantuntija Nayamka Roberts-Smith.

”Kun peset kasvoja 60 sekunnin ajan, pesuaineen ainesosat ehtivät todella vaikuttaa. Useat pesevät kasvojaan maksimissaan vain noin 15 sekunnin ajan,” hän kirjoittaa Twitter-tilillään.

Huolelliseen kasvojenpesuun kannattaa kiinnittää huomiota myös silloin, kun haaveissa on näpyttömyyden lisäksi myös tasaisempi iho.

”Se pehmentää ihoa ja hajottaa talia sekä tukkeutumia paremmin. Tekee hyvää ihon kunnolle ja saa siitä myös tasaisemman,” Roberts-Smith jatkaa.

- Meikki, lika ja rasva ovat paljon hankalampi poistaa iholta kuin monet ajattelevat. Sen lisäksi, että pesuaine ehtii vaikuttaa ja pestä meikin sekä pinttyneen lian, kiinnitä huomiota myös siihen, mitä olet tekemässä. Muista pestä huolellisesti myös nenänpielistä, leuan alta ja hiusrajasta, Roberts-Smith lisää Cosmopolitanin haastattelussa.

Lue myös: Ihonhoitotuotteet, joista kannattaa luopua talvisin - altistavat kuivumiselle ja ihon hilseilylle

Lue myös: Onko tuplapuhdistus todella tarpeellinen? 3 totuutta ihonhoidosta

Lue myös: Järjestys, jossa kosteuttavat tuotteet tulisi levittää kasvoille - ota voiteista tehokkain hyöty irti

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat