Kuva: Shutterstock

Suomalaisnaisilla on yksi ajatus, joka nousee esiin juhlapukuostoksilla - voitko kenties samaistua?

09.03.2020 13:15 - Reija Saarinen

Naisten olisi Ikäheimon mukaan syytä unohtaa se, että näkyä ei saa.

Käsintehdyistä iltapuvuistaan tunnettu vaatesuunnittelija Riikka Ikäheimo, 30, haluaa tehdä vaatteita suomalaisille naisille. Yksi askel kohti unelmaa on Riikka Couture Classics -mallisto, joka on nyt tullut myyntiin Stockmannille.

- Haluan tehdä vaatteita suomalaisille naisille. Haluan, että ihmiset tietävät, että brändiäni ei ole tarkoitettu pelkästään punaiselle matolle, Ikäheimo toteaa Voicen haastattelussa. 

Ikäheimon mukaan suomalaisnaisten pukeutumisessa on havaittavissa muutamia sellaisia seikkoja, joiden hän toivoisi ajan myötä muuttuvan. Yksi niistä liittyy vahvasti näkymiseen. 

- Suomalaisten naisten tulisi uskaltaa näkyä. Se ei tarkoita sitä, että pitäisi olla koppava tai mitään sellaista. Se tarkoittaa sitä, että uskaltaa laittaa päälleen sen ihanan mekon, jos siltä tuntuu. Omaa tyyliä voi etsiä rohkeasti, eikä tarvitse aina miettiä, mitä muut ajattelevat.

Vaikka Ikäheimon mukaan ajatusmaailma tässä on muuttumassa, on etenkin yksi hetki, jossa ajatus nostaa päätään hyvin vahvasti.

- Kun aikoinaan olin töissä Stockmannin iltapukupuolella, huomasin, että monet suomalaisnaiset tulevat etsimään juhliin asua ajatuksella; kaunista, mutta ei liian näyttävää. Se on asia, josta pitäisi mielestäni päästä eroon. Kyllä juhlissa saa näkyä. 

- Tapasin Pariisissa ollessani stylisti Rachel Zoen, joka sanoi todella viisaasti. Hän totesi, että pitäisi aina muistaa se, että jos olet huoneen kaunein nainen, siinä ei ole mitään väärää. Hänen mukaansa, jos ihmiset kääntyvät katsomaan sinua, kun saavut huoneeseen, kertoo siitä, että olet tehnyt jotain oikein. 

Ikäheimo muistuttaakin, että muoti on yhdenlainen taiteenmuoto. Asu on teos, joka muuttuu kantajansa mukaan.

- Asu muuttaa aina muotoaan kantajansa mukaan. Siksi se onkin niin hieno taiteenmuoto. Asun kantaja on se, joka saa puvun eloon. Ei suunnittelija, hän jatkaa. 

(kuva: Emmi Moilanen)

Lue myös: Riikka näki unen, joka muutti hänen elämänsä suunnan - nyt hän luo uraa vaatesuunnittelijana

Kilpailut

Uusimmat