Kuva: AOP

Prada suunnittelee laukkumalliston, joka on tehty meren muoviroskasta

24.06.2019 18:15 - Senja Rapila

Päätös siirtyä kierrätettyyn "nyloniin" tulee olemaan uuden ajan alku Pradalle.

Muotijätti Prada on kertonut suunnitelmistaan julkaista nylon-laukkumallisto, joka on tehty  kierrätetystä merten muoviroskasta. Julkaistavaa mallistoa aiotaan kutsua nimellä Re-Nylon.

Mallistoon on suunniteltu tähän mennessä kuusi erilaista laukkua, jotka valmistetaan merten muoviroskista ja kalaverkoista tehdystä ecynol-langasta sekä ylijääneistä tekstiilikuiduista. Ecynol tehdään kierrätetyistä muoveista ja kalaverkoista, jotka puhdistetaan kemiallisesti ja tehdään langoiksi. Ecynolia käyttää jo monet muotimerkit, kuten Adidas, Triumph sekä Stella McCartney.

Pradan markkinoinnista vastaava Lorenzo Bertelli kertoo, että mallistoon tulee ainakin vyölaukku, olkalaukku ja kaksi Pradan selkäreppua. Bertellin mukana päätös siirtyä kierrätettyyn "nyloniin" tulee olemaan uuden ajan alku Pradalle, joka on huomannut kysyntää kierrätetylle materiaalille muotimarkkinoilla.

- Toivomme, että jokainen kilpailijamme siirtyisi ympäristöä säästävämpään lähestymistapaan valmistuksessa, Bertelli kommentoi.

Lue myös: Miltä näyttävät suunnittelijat ikonisten muotimerkkien takana? Harva tunnistaa heitä

Lue myös: Tähdet rakastuivat kevään hittikorkkareihin - hanki omasi ketjuliikkeestä ja säästä

Lue myös: Maksaisitko paperiliittimestä 160 euroa? Huippumuotimerkin tuote hämmentää netissä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat