Kuva: Senja Rapila

Korut kertovat kantajastaan – äänestä suosikkikorusi ja voita se omaksesi!

29.05.2019 15:30 - Katja Nygård

Jokaisella korulla, niin myös käyttäjällään, on oma tarinansa. Kalevala Korun ja Radio Novan järjestämässä kilpailussa etsittiin tyylilleen uskollisia korunkantajia ja heidän korumuistojaan. Kolme voittajaa kertoo oman tarinansa.

Reetta:

”Enkeliriipus on muisto mummistani”

Turkulainen Reetta Mansikkaviita käyttää koruja niin arkena kuin juhlassakin.

- Korvakorut ainakin pitää aina olla korvissa, hän sanoo.

Reetta valitsi palkintokoruikseen sirot, hopeanväriset Kosmos-korvakorut, jotka sopivat täydellisesti yhteen hänen hääpukunsa kanssa. Reetan ja hänen puolisonsa häitä tanssitaan vuoden päästä syksyllä.

Reetan lempikoru on Kalevala Korun Kosketus, enkelinmallinen riipus, jonka taakse kätkeytyy kaunis tarina.

- Kun mummini pari vuotta sitten kuoli, hankimme siskoni kanssa kaulaamme kyseiset korut muistoksi hänestä. Minun koruni on hopeaa, siskollani puolestaan pronssinen.

Toinen korumuisto liittyy niin ikään Kalevala Koruihin. Reetan äiti osti aikoinaan kirpputorilta korun, jonka arvo osoittautui kymmenkertaiseksi hankintahintaansa nähden. Äiti myi korun eteenpäin ja päätti siitä saamillaan rahoilla ostaa perheen naisille, eli Reetalle, tämän siskolle ja itselleen Aarrekääty-korut.

- Äidin mukaan ne ovat muistutus sitä, että koskaan ei tiedä, milloin elämässä tulee aarre vastaan.

Reetta ja sirot Kosmos-korvakorut.

Diana:

”Hemmottelen itseäni koruilla”

Diana Virkki oli nuorempana poikatyttö, jota korut alkoivat kiinnostaa vasta lukioiässä.

- Näyttävät hopeakorut ovat minun juttuni! Pidän etenkin sormuksista ja korvakoruista, Helsingissä asuva Diana kertoo.

Diana valitsi palkintokorukseen klassisen Sydänsormuksen, joka on yksi Kalevala Korun suosituimmista sormusmalleista. Sormuksessa Dianaa viehättää erityisesti sen tyylikäs ajattomuus.

Itse asiassa sormus on jo toinen samanlainen, jonka Diana omistaa. Ensimmäisen hän hankki itselleen noin viisi vuotta sitten, ja se on siitä lähtien ollut jokapäiväisessä käytössä.

- Olin pitkään himoinnut kyseistä sormusta ja eräänä palkkapäivänä päätin hemmotella itseäni. Tässä sormuksessa vain on sitä jotain!

Uuteen, samanlaiseen sormukseen Diana päätyi, koska painonpudotuksen myötä hänen sormuskokonsa on muuttunut reippaasti, ja vanha sormus alkoi tuntua liian isolta.

Diana ja ajaton Sydänsormus.

Satu:

”Korut viimeistelevät tyylin”

Satu Aalto on aina pitänyt koruista, vaikkei tunnustaudukaan varsinaiseksi koruihmiseksi. Hän viihtyy parhaiten tyylikkäissä ja yksinkertaisissa mutta näyttävissä koruissa.

Porilaiskaunottaren mielestä korut viimeistelevät tyylin, ja niiden avulla jokainen voi myös korostaa omaa luonnettaan.

- Palkintokoruni Kosmos-riipus kuvastaa juuri sopivalla tavalla minua. Se on pirtsakka, elämänhaluinen ja eteenpäin pyrkivä, aivan kuten minäkin.

Sadun korut ovat materiaaliltaan yleensä aina joko hopeaa tai valkokultaa. Lempikoruikseen hän nimeää lahjaksi saamansa, valkokultaisen timanttisormuksen sekä Kalevala Korun jo tuotannosta poistuneen, näyttävän hopeasormuksen.

Satu ja näyttävä Kosmos-riipus.

KILPAILU! Osallistu ja voita oma suosikkikoru itsellesi.

Arvomme kaikkien 7.6.2019 mennessä vastanneiden kesken yhden korun/korusetin. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Jätä vielä yhteystietosi

* pakollinen kenttä

Odota hetki.

Kiitos osallistumisestasi!

Kilpailut

Uusimmat