Kuva: Shutterstock

3 tavallista kauneusmyyttiä, joihin jokaisen tulisi jo lakata uskomasta - oletko sortunut?

31.07.2018 17:45 - Emmi Moilanen

Hammastahnaa ei tulisi levittää iholle, vaikka uskomuksen mukaan tahna saa finnit ja epäpuhtaudet katoamaan.

Kauneudenhoitoon liittyy useita erilaisia uskomuksia ja niksejä, joiden luvataan saavan aikaan näkyviä lopputuloksia. Kaikkea kuulemaansa ei kuitenkaan pidä uskoa, sillä toimimattomuuden lisäksi osa nikseistä voi tehdä jopa hallaa esimerkiksi ihosi terveydelle.

Marie Claire haastatteli asiantuntijoita, jotka kumosivat kolme yleisintä uskomusta kauneudenhoitoon liittyen.

Myytti 1: Oikeilla tuotteilla saat laajentuneet ihohuokoset katoamaan

Myytti ihohuokosten pienentämisestä oikeilla kauneudenhoitotuotteilla on elänyt jo pitkään. Laajentuneita huokosia ei kuitenkaan ole mahdollista saada katoamaan lopullisesti.

- Mikään tuote ei hävitä ihohuokosiasi, ihotautilääkäri Rachel Nazarian toteaa.

- Jotkut tuotteet saavat huokoset supistumaan väliaikaisesti poistamalla kuonan, joka laajentaa ihohuokosia. Ajan kuluessa kuollut ihosolukko, keratiini ja öljy kuitenkin kertyvät niihin takaisin, hän jatkaa.

Myytti 2: Hiusten säännöllinen leikkaaminen saa kutrit kasvamaan pidemmiksi

Latvojen säännöllinen tasoittaminen saa hiukset näyttämään elinvoimaisemmalta, mutta kasvunopeuteen sillä ei ole merkittävää vaikutusta.

- Leikkaaminen auttaa taistelemaan katkeilua ja kaksihaaraisia vastaan, mutta hiustenleikkuu ei saa kutrejasi kasvamaan yhtään sen nopeammin, hiusstylisti Matt Fugate kumoaa yleisen uskomuksen.

Jos hiusten kasvua haluaa vauhdittaa, latvojen leikkaamisen sijaan on hyvä keskittyä muihin seikkoihin. Esimerkiksi säännöllinen päähieronta tekee hyvää hiusten kasvullesi.

- Suosittelen myös lämpösuojan hankkimista, jos käytät suoristusrautaa tai fööniä, Fugate toteaa.

Myytti 3: Hammastahna nitistää finnit

Koska hammastahnaa löytyy lähes jokaisen vessankaapista, myytti elää ja voi hyvin vielä tänäkin päivänä. Hampaille tarkoitettua tuotetta ei kuitenkaan tulisi levittää iholle.

- Tämä myytti elää vahvana sen takia, että hammastahnaa löytyy jokaisesta kodista. Koska tahna on antibakteerista, useat ajattelevat, että sen teho tepsii myös finneihin, Nazarian kertoo.

- Jos hoidat hammastahnan avulla finnejäsi, ihon pH-tasapaino häiriintyy ja kuluttaa pois ihon luonnollisen rasvaisuuden. Tämä johtaa ärsytykseen, tulehduksiin ja joissain tilanteissa voi jopa pahentaa aknea, hän jatkaa.

Lue myös: Vältä kuorinta-aineita - dermatologi paljastaa miksi yleiset ihonhoitotavat ovatkin huonoksi

Lue myös: Tee kuivan ihon meikkipohjasta nopeasti virheetön - katso miten onnistut

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat