Kuva: shutterstock

Ovatko bikinisi kulahtaneet tai haalistuneet? 5 vinkkiä, joiden avulla uikkarit kestävät pidempään

28.05.2018 13:15 - Roosa Sallila

Kun käsittelee uima-asujaan oikein, voi huoltetta luottaa, että niihin voi pukeutua vielä seuraavanakin kesänä.

Mikä olisikaan ihanampaa, kuin lämpimänä kesänä, kun napata uikkarit mukaan ja lähteä kohti uima-allasta tai uimarantaa? Jos kelit vain suosisivat moni varmasti viettäisi mielellään koko kesän pelkästään bikineihin pukeutuneena.

Jokainen meistä, voi jollain tapaa varmasti samaistua tunteeseen, kuinka harmillista on heittää vaatekappale pois, joka päällä on viettänyt useita hyviä hetkiä. Vaikka materiaan ei tulisi kiintyä, saattaa sitä tuntea pienen piston sydämessään, kun joutuu luopumaan luottopaidasta, mekosta tai bikineistä, siksi, että ne on kirjaimellisesti kulutettu puhki.

Oli kaapissa uima-asuja, kuinka paljon tahansa, on hyvä osata pitää niistä hyvää huolta, jotta ne pysyvät käyttökelpoisina vielä seuraavaankin kesään. Alta löydätkin viisi hyvää vinkkiä, miten saat luottouikkarisi kestämään pidempään.

1. Panosta materiaaliin

Ota selvää mitä materiaaleja, uima-asussasi on käytetty. Jos aiot viettää aikaa uima-altaalla, varmista, että uimapuvussasi on käytetty klooria kestäviä materiaaleja. Myös uv-suojalla varustetut bikinit kestävät auringon palvontaa pidempään ja eivät haalistu heti ensimmäisillä kesähelteillä.

2. Pese käsin

Altaalla tai rannalla vietetyn kesäpäivänjälkeen on tärkeää, että peset uimapukusi. Bikinien kangas haurastuu jokaisen uintikerran jälkeen, joten on hyvä vähintäänkin huuhdella mahdolliset suolavedet tai kloorit pois uikkareista.

3. Kiinnitä kuivaamiseen huomiota

Heitätkö uikkarit uintireissun jälkeen takapihalle tai parvekkeelle pyykkinarulle kuivumaan? Ei ehkä kannattaisi. Kuten neuleissa, myös uimapuvuissa ja bikineissä olisi hyvä suosia tasokuivausta. Näin bikinit eivät menetä muotoaan ja istuvat päälle vielä seuraavanakin kesänä. Kuivaa bikinit suojattuna auringolta, näin vältyt myös värin haalistumiselta.

4. Putsaa tahrat välittömästi

Pieni aurinkorasvatahra ei välttämättä häiritse rannalla, mutta uimapukukangas ei pidä rasva-, öljy tai meikkitahroista. Aurinkovoiteen käyttäminen on tärkeää mutta kannattaa välttää rasvan liiallista läträämistä uimapuvun kanssa, jos mahdollista, levitä aurinkorasvaa ennen uikkareihin pukeutumista.

Jos kuitenkin aurinkorasvaa tai meikkiä päätyy uikkareihin, kokeile ensiapuna puhdistaa tahroja kylmällä vedellä. Myös etikka ja tiskiaine toimivat hyvänä rasvatahrojen poistajana pyykinpesunesteen lisäksi.

5. Pura laukkusi heti

Kiireisenä päivänä saattaa helposti unohtaa uikkarit pieneksi pakattuun nyyttiin, kostean pyyhkeen sisälle. Kannattaa kuitenkin muistaa laittaa uikkarit kuivumaan, heti uima-altaalta tai rannalta palattuasi. Vaikka ne olisivat kuivat, ei kannata jättää niitä laukun pohjalle, etteivät ne menetä muotoaan tai pahimmassa tapauksessa homehdu kosteuden seurauksena.

Lue myös: Hanki kaunis ja tasainen rusketus itseruskettavan avulla – parhaimmat niksit koottiin yhteen

Lue myös: Vyöllä teet asustasi helposti entistäkin trendikkäämmän - katso mihin kaikkeen voit sen yhdistää

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat