Kuva: Fotolia

Kuinka pukeutua tyylikkäästi työhaastatteluun? Ota haltuun 80/20-sääntö

18.12.2017 14:15 - Henna Koste

Tyyliasiantuntijat antavat täsmävinkit tärkeään tilaisuuteen.

Työhaastattelu on jännittävä tilanne. Ensivaikutelman luominen alkaa jo pukeutumisesta. Moni pelkääkin sortuvansa joko ali- tai ylipukeutumiseen. Toimiva tyyli riippuu toki hurjasti siitä, oletko hakemassa muotistylistiksi vai rakennustyömaalle. Who What Wear listasi parhaat tärpit, joilla jäät positiivisesti mieleen työhaastattelussa.

1. Työhaastattelussa kaivataan sopivasti itsevarmuutta. On upeaa, kun joku tietää, mikä näyttää hyvältä: se voi olla kauniisti räätälöity bleiseri tai soma mekko, joka osoittaa, kuka sinä olet. Tämän vinkin antoi Refinery29:n päätoimittaja Christene Barberich, joka on tyylitajuinen nainen. 

2. Älä unohda takkiasi! Jos panostat haastattelutyyliin, on hassua jos porhallat paikalle virttyneessä toppatakissa. 

3. Tämä tyylisääntö on hyvä painaa mieleen. Vaikka hakisit töihin siistiäkin siistimpään toimistoon, on hyvä väläyttää myös persoonallisuuttasi. Valitse asuusi 80 prosenttia klassista, 20 prosenttia persoonallisuutta. Korut ovat loistava tapa muokata asusta kiinnostava. Vinkin antoi Who What Wearin Hillary Kerr.

4. Panosta mukaviin kenkiin. Et ikinä voi tietää, joudutko kävelemään pitkiä matkoja julkisen liikenteen katastrofien vuoksi. 

5. Laita vaatteet valmiiksi edellisenä iltana. Silitä tai höyrytä, etsi samanpariset sukat ja katso, että vaatteet ovat tahrattomat.

Lähde: Who What Wear

Lue myös: Stylisti paljastaa yleisimmän pukeutumisvirheen - vältät helposti

Kilpailut

Uusimmat