Kuva: Fotolia

Älä laita kissanhiekkaa naamaasi - kaikkiin kauneuskikkoihin ei kannata uskoa

02.11.2017 21:15 - Katariina Auvinen

Ihmiset ovat jakaneet netissä omia kauneusvinkkejään, mutta osa niistä on jopa vaarallisia.

Huulten kuorinta-aineen voi tehdä helposti vaikkapa hunajasta ja sokerista. Kuivashampoon sijaan hiuksiin voi kiireisenä aamuna tuputtaa perunajauhoa ja harjata sen näkymättömäksi. Jotkut kauneusvinkit ovat hyvinkin käteviä, mutta Good Housekeeping -julkaisu on listannut kikat, jotka ovat vaarallisia kokeiltavaksi. 

1. Liimaa ei kannata laittaa kasvoihin
Monet ovat villiintyneen mustasta naamiosta, jonka annetaan kuivua kasvoille. Sen jälkeen naamio vedetään pois, jolloin sen pitäisi poistaa myös epäpuhtauksia. Jotkut ovat kuitenkin sitä mieltä, että saman voisi tehdä esimerkiksi paksulla askarteluliimalla. Näin ei kuitenkaan ole. Liima sisältää itsessään jo ärsyttäviä aineita, joten tämä kikka on ehdoton ei. 

2. Älä käytä maissijauhoa kasvoille
Jotkut käyttävät maissijauhoa kasvoille, jotta meikki kiinnittyisi. Julkaisun mukaan tämä voi kuitenkin luoda erinomaisen kasvualustan bakteereille. Jotkut käyttävät meikin kiinnittämiseen myös hiuslakkaa. Asiantuntijoiden mukaan hiuslakka on tarkoitettu vain hiuksille, ei kasvoille. Kasvoille käytettynä lakka voi aiheuttaa tulehduksia ja aknea. 

3. Älä riko drinkeissä käytettyä valotikkua kynsilakkaasi
Muun muassa drinkeissä ja festareilla näkyviä valotikkuja ei kannata rikkoa kynsilakkaasi, vaikka mielisit hohtavia kynsiä. Jotkut valotikut ovat myrkyttömiä, mutta niistä ei ole tietoa, miten ne reagoivat kynsilakan kanssa. Et lisäksi toivo lasinsiruja kynsilakkaasi. 

4. Sitruuna aiheuttaa pahimpia vaurioita
Asiantuntijan mukaan sitruuna on yksi pahimmista iholle laitettavista aineista. Jotkut kuivattavat sitruunalla esimerkiksi finnejä. Sitruuna ärsyttää ihoa erittäin paljon. 

5. Käytä edelleen kajaalia permanenttitussin sijaan
Vaikka permanenttitussi näyttäisi samalta kuin oma silmänrajauskynäsi, ei tussia kannata silmien läheisyyteen laittaa. Tussia ei ole tarkoitettu niin herkälle alueelle, joten kannattaa pysytellä paperiin piirtämisessä.

6. Kissanhiekka kasvoille, ei ole hyvä idea
Kissanhiekka imee kosteutta, mutta se on tarkoitettu vain lemmikeille, ei ihmisille. Jotkut ovat kuitenkin saaneet päähänsä käyttää hiekkaa öljyä imevänä naamiona. Hiekka ärsyttää ihoa ja voi aiheuttaa tulehduksia. 

Lue myös: Hiomapaperista brasilialaiseen vahaukseen - katso , kuinka karvanpoistotrendit ovat muuttuneet

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat