Kuva: AOP

Kaappi täynnä vaatetta muttei mitään päällepantavaa? 6 helppoa vinkkiä karsimiseen

22.08.2017 10:15 - Bauer Media / Henna Koste

Raivaa nyt kaappiisi tilaa.

Viime vuosina shoppailuhysteria on kääntynyt karsimiseen ja järkevään kuluttamiseen. Facebook-kirppiksillä tavara vaihtaa omistajaa nopeasti, kun hinta on kohdallaan. Jos et meinaa löytää kaapistasi mitään päälle pantavaa, kurkkaa rekkejäsi tämän listan kanssa. 

PopSugar teki muistilistan, jonka avulla pääset eroon turhista vaatteistasi. Tärkeintä on osata luopua - laittaa eteenpäin toiselle käyttäjälle tai tekstiilikierrätykseen.

Kulahtaneet yöpuvut

Myönnä pois, sinultakin löytyy yöpuku, joka palvelisi jo paremmin lattiariepuna. Hankkiudu eroon rikkinäisistä vaatteistasi ja piristä itseäsi uudelle yöpuvulla. Niiden hinnat eivät onneksi usein kirpaise pahasti.

Huonot kengät

Älä turhaan säästele kenkiä, jotka aiheuttavat sinulle rakkoja. Ikävät kengät jäävät helposti käyttämättä. Laita popot kiertoon ja tee iloiseksi joku, jolle ne sopivat.

Huonosti istuva paita

... tai housut tai mekko. Jos vaate, johon ihastuit kaupassa, on odottanut ompelijalle pääsemistä kuukausia, tee asialle jotain. Tee siitä itsellesi sopiva tai laita myyntiin. 

Vanhat rintaliivit

Muista panostaa säännöllisesti rintaliiveihin. Nakkaa pois kulahtaneet yksilöt. Älä pidä samoja rintaliivejä useita päiviä, vaan annan niiden välillä palautua muotoonsa.

Tiettyä tilaisuutta odottava vaate

Oletko ostanut mekon, siltä varalta, jos saat kutsun juhliin? Etenkin jos se on roikkunut kaapissasi jo kauemmin, on fiksumpaa laittaa se kierrätykseen. Makusi ehtii muuttumaan hääkutsua odotellessa. Mikä parasta: yksittäisiin tilaisuuksiin on helppoa lainata vaatelainaamoista tai kaverilta.

Perintövaatteet

Rakkaalta ihmiseltä perityssä vaatteessa voi olla parhaimmillaan ihanaa tunnelmaa. Jos kuitenkin säilöt äitisi nuoruusvaatteita vain painostuksen vuoksi, anna niille ennemmin mahdollisuus parempaan elämään muualla. Vintagevaatteet ovat kuumaa kamaa omissa liikkeissään.

Lähde: PopSugar

Lue myös: Kendall Jenner esitteli vaatehuoneensa- kaksi huonetta täynnä huippumuotia

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat