Kuva: Fotolia

Ohjeet, joilla onnistut: Millaiset farkut sopivat juuri sinun vartalollesi?

25.02.2017 13:15 - Karoliina Kotala

Jokainen nainen tietää, että täydellisesti istuvia farkkuja ei elämän aikana osu montaa paria kohdalle. Muutamasta vinkistä voi kuitenkin olla yllättävän paljon apua.

Kauppojen hyllyllä on nykyisin tarjolla lukematon määrä erilaisia farkkuja, niin mallin, materiaalin, värin kuin hinnankin puolesta. Jos omat täydellisesti istuvat farkut ovat vielä löytymättä, etsi oma vartalomallisi alla näkyvistä vaihtoehdoista ja lue ammattilaisten vinkit.

Olet lyhyt ja hoikka

Vaikka olet pienikokoinen, olet silti kauniin sopusuhtainen. Yritä löytää farkut, joilla voit korostaa kurvejasi. Suosi siis farkkuja, joissa on kapenevat tai suorat lahkeet. Lisää muotoja tuovat farkut, joissa on hiukan kulutusta esimerkiksi reisissä. Sinulle sopivat myös korkeavyötäröiset farkut, sillä ne saavat jalat näyttämään pidemmiltä sekä korostavat vyötärön muotoa. Jos housut ovat liian pitkät, nyt on muodikasta leikata lahkeet ompelematta niitä eli jättää ne risaisiksi.

Olet pitkä

Tarpeeksi pitkien farkkujen löytäminen voi olla pitkälle haastavaa, mutta yritä silti nähdä pituutesi upeana ominaisuutena. Suosi farkkuja, joissa ei ole korkea vyötärö, sillä ne vain pidentävät alavartaloa ja lyhentävät yläosaa. Voit kääntää lahkeiden

ompeleet ja jättää ne risoiksi, se on nyt muodikasta. Lähes kaikki farkkukuosit sopivat sinulle, mutta lisää muotoja saat farkuista, joiden reisissä on hiukan kulutusta.

Olet reisistä rehevä

Tarjolla on nykyisin erittäin joustavia farkkuja, mutta suosi niiden sijaan ryhdikkäämpää materiaalia, jossa ei ole paljoakaan stretchiä. Älä myöskään valitse kapenevaa mallia, vaan suosi suoraa lahjetta. Korkeavyötäröiset farkut korostavat kapeaa vyötäröä ja tummat farkkusävyt tuovat pituutta ilmeeseen.

Olet hoikka

Hoikalle sopii monenkin malliset farkut, mutta täydelliset farkut tuovat olemukseen myös lisäkurveja ja naisellisia muotoja. Normaalivyötäröiset farkut ovat erinomainen valinta. Valitse myös farkut, joissa on erilaisia yksityiskohtia. Esimerkiksi vetoketjut takataskuissa korostavat takapuolta ja tuovat siihen lisää muotoa.

Olet jaloista lihaksikas

Ellet halua korostaa jalkojesi lihaksia, kokeile boyfriend-farkkuja tai suoralahkeisia farkkuja. Hyvä malli myös korostaa peppua eikä piilota sitä. Valitse boyfriend-farkkujen pariksi yläosaan istuvampaa puseroa, jonka helman voit laittaa housujen sisälle.

Olet pyöreäpeppuinen

Kurvikkaan takapuolen omaavan naisen kannattaa tasapainottaa kokonaisuutta korostamalla vyötäröä. Valitse siis korkeavyötäröiset farkut, joiden lahje saa olla leveä. Suosi tummaa sävyä sekä materiaalia, joka saa myös hiukan joustaa.

Lue myös: Farkku on aina pinnalla! 5 upeinta puseroa talveen

Lähde: Grazia

Kilpailut

Uusimmat