Kuva: Fotolia

Kuusi kauneusmyyttiä, jotka pitävätkin paikkansa - ota haltuun

14.12.2016 15:45 - Elisa Jalasjoki

Esimerkiksi herkän silmänympärysihon hierominen voi oikeastikin aiheuttaa ryppyjä, joten sitä kannattaa välttää.

Kauneudenhoitoon liittyvät myytit ovat meille kaikille tuttuja. Tällainen myytti on esimerkiksi se, että karvojen ajelu saa karvat kasvamaan takaisin tummempina ja paksumpina. Totuus on kuitenkin se, että osa kummallisistakin kauneusmyyteistä pitää paikkansa. 

Byrdie-lehti kokosi sivuilleen kuusi tällaista tunnettua kauneusmyyttiä, joita todellisuudessa tulisi uskoa. Katso listaus alta.

1. Silmien hierominen aiheuttaa ryppyjä

Rystysten edestakainen liike herkällä silmänympärysiholla voi todellisuudessa edesauttaa ryppyjen syntymistä. Mikäli silmäsi tuntuvat usein väsyneiltä, kokeile silmätippoja hieromisen sijaan. 

2. Kynnet tulisi viilata yhdensuuntaisesti

Edestakainen toistuva liike heikentää kynsien reunoja. Edestakaisin viilaaminen voi aiheuttaa kynsien lohkeilua ja kynsilakan murtumista. Viilaa siis kyntesi hellästi lasiviilalla, ulkoreunoilta sisäänpäin. 

3. Uusi ripsiväri tulisi ostaa kolmen kuukauden välein

Ripsivärinen kostea koostumus tekee tuotteesta varsinaisen bakteeripesäkkeen. Bakteerit voivat pahimmillaan aiheuttaa muun muassa silmätulehduksen. Ripsivärin pumppaaminen aiheutta bakteerien tarttumisen myös ilmasta. 

4. Olut tuuheuttaa hiuksia

Olut on täynnä ravintoaineita ja proteiineja, joita hiuksesi rakastavat. Alkoholi myös auttaa puhdistamaan hiukset muista hiustenhoitoaineista. Huomio, toimii näin siis vaan ulkoisesti nautittuna!

5. Meikit naamalla nukkuminen aiheuttaa epäpuhtauksia

Iho uusiutuu ja korjautuu öisin. Kuollut iho kuoriutuu pois ja uutta syntyy tilalle. Mikäli ihollasi on meikkipeitto, ihohuokoset tukkiutuvat ja uusiutumisprosessi häiriytyy. 

6. Tiukat housut voivat aiheuttaa karvojen sisäänkasvua

Mikäli sheivaat alapäätäsi, tämä tieto on sinulle valttia. Tiukkojen vaatteiden, esimerkiksi housujen, käyttö voi aiheuttaa häiriöitä karvojen kasvussa. Bikinialueella tulisi ehdottomasti välttää puristavaa tunnetta. 

Lähde: Byrdie

Lue myös: Kosmetiikkatuotteet voivat olla myös haitaksi - katso mitä tuotteita ei kannata käyttää päivittäin

Lue myös: Haluatko meikata itsellesi suuremman näköiset silmät? Ammattimeikkaaja paljastaa niksit

Kilpailut

Uusimmat