Kuva: Shutterstock

Turistit pilaavat usein lomansa viidellä eri tavalla - ethän itse sorru?

16.03.2018 20:15 - Senja Rapila

Lomalla ei esimerkiksi kannata yrittää nähdä liikaa kaikkea kerralla.

Amerikkalainen tv-persoona Anthony Bourdain on tuttu kasvo monelle televisio-ohjelmistaan, joissa hän reissaa maailmaa. Mies, joka matkustelee kirjaimellisesti työkseen, on nyt kertonut Money-lehden haastattelussa virheet, joita moni turisti tekee lähtiessään lomailemaan ulkomaille.

Liika suunnittelu

Monet innostuvat reissuun lähtiessään suunnittelemaan koko lomansa etukäteen. Bourdain kuitenkin kertoo, että liika suunnittelu pitäisi unohtaa ja keskittyä itse kokemukseen. Jos loma on suunniteltu viimeistä myöten, jättää se todella vähän tilaa spontaaneille kokemuksille.

- Se pitää sinut kuplassa ja estää sinua kokemasta matkailun taikaa, hän kertoo.

Älä luota liikaa muiden arvosteluihin

Hotelleja ja ruokapaikkoja ei kannata katsoa pelkästään muiden arvostelujen perusteella, esimerkiksi TripAdvisorin kautta. Bourdain suosittelee lueskelemaan muita arvostelusivustoja, kuten Eat Your World -sivustoa.

Bourdain muistuttaa, että kaikkia arvosteluja ei kannata uskoa. Jos paikka on kuitenkin saanut todella huonot murska-arvostelut, kannattaa sitä välttää. Jos kaikki suosittelevat sitä, on se ehkä kokeilemisen arvoinen.

Vältä hienoja ketjuhotelleja

Jos haluat kokea paikallista kulttuuria, vältä ketjuhotelleissa yöpymistä. Yövy sen sijaan uniikissa, paikallisessa hotellissa tai vuokratussa asunnossa.

Pysähdy hetkeksi

Monet haluavat nähdä ja kokea kaiken reissullaan, jonka vuoksi matkalle saatetaan suunnitella useampia pysähdyksiä. Bourdain vinkkaa, että liikaa ei kuitenkaan kannata yrittää nähdä. Silloin ei välttämättä sisäistä sitä, mitä ympärillä oikeasti tapahtuu. 

- Älä pelkää pysähtyä paikallesi, istua ja katsella ympärillesi.

Lähde: Independent

Lue myös: Thaimaa kielsi tupakoinnin myös suomalaisten suosimilta rannoilta - rikkeestä mätkähtää iso sakko

Lue myös: Suomalaisnainen kasvattaa lapsiaan Iranissa - Tytöiltä tivataan käyvätkö vanhemmat yhdessä suihkussa

Lue myös: Suomalainen Heidi suunnitteli supertähdille asuja Los Angelesissa - paluu Suomeen oli pettymys

Kilpailut

Uusimmat