Kuva: Fotolia

Ovatko tässä maailman hienoimmat leikkipuistot?

22.04.2017 10:45 - Katariina Auvinen

Täällä aikuisetkin voivat temmeltää hyvällä omalla tunnolla.

Tanska ei ole pelkästään tunnettu Legoistaan, vaan insinöörit ovat kehitelleet satujen ympärille nivoutuvan leikkipuiston, jossa jopa aikuistenkin kelpaa leikkiä. Lisebergissä sijaitsevassa leikkipuistossa voi kiipeillä muun muassa satujen linnassa. Toisaalta Tanskassa voi myös lapsien kanssa leikkiä kokonaisella minimaalisella juna-asemalla.

Muun muassa rautatieasema kuuluu Mentalflosh-julkaisun tekemään arviointiin maailman 16 hienoimmasta leikkipuistosta. Listasimme viisi käymisen arvoista leikkipuistoa. Katso koko lista täältä.

1. Yhdysvallojen Virginiassa sijaitseva Neptune Park. Leikkipuiston kohokohta, iso pyramidi, kohoaa lähes kymmenen metrin korkeuteen.

2. Lake Macquarien leikkikentällä Australiassa voivat leikkiä kaikki! Kentällä on otettu huomioon myös ne lapset, joilla on liikuntarajoitteita. Leikkipuisto sisältää muun muassa pyörätuolilapsille sopivia keinuja. Sen lisäksi hurjapäät pääsevät kiipeilemään yli kymmenen metriä korkeaan torniin ja kokeilemaan vaijeriliukua halutessaan.

3. Tanskassa sijaitseva rautatiemuseo. Museon sisällä on lapsille rakennettu pieni leikkikenttä mukaillen teemaa. Lapset pääsevät junien kyytiin leikkimään esimerkiksi veturinkuljettajaa. Leikkipaikalle on myös sijoitettu ainonnäköisesti esimerkiksi lipputoimisto.

4. ZipWorld Walesissa on varsinainen leikkipuisto niin aikuisille kuin lapsillekin. Puisto sisältää lukemattomia vaijeriliukumahdollisuuksia sekä verkkoja, joissa voi kiipeillä. Puisto on kehitetty kokonaan maan alle, joten luolamainen tunnelma tuo osaltaan jännittävyyttä kehiin.

5. New Yorkissa sijaitsee todella suuri leikkikenttä, Hall of Science, joka nimensäkin mukaan opettaa lapsia hauskalla tavalla tieteen maailmaan. Puistossa voi testata muun muassa tasapainoaan. Lisäksi isolla alueella on kiipeilyverkkoja ja esimerkiksi vesileikkimahdollisuus.

Lähde: Mentalflosh

Kilpailut

Uusimmat