Kuva: Shutterstock

Mies surmasi ystävänsä ja paloitteli tämän: Ainutlaatuinen tapaus Suomen rikoshistoriassa

08.07.2019 12:15 - Emmi Moilanen

Rikospaikkaradio-podcastissa käy ilmi, että Kotkan paloittelusurma on poikkeuksellisella tavalla toteutettu henkirikos.

Viime vuoden elokuussa 43-vuotias irakilaismies pahoinpiteli asunnossaan ystävänsä kuoliaaksi. Aluksi rikosta pidettiin varsin tavanomaisena, mutta lopulta paljastui, että surmatyön jälkeiset teot olivat kaikkea muuta.

RadioPlayn Rikospaikkaradio-podcastin tuoreessa jaksossa kerrotaan, että juttu saapui poliisille aluksi katoamistapauksena.

- Kyseessä on erittäin poikkeuksellisella tavalla toteutettu henkirikos, Lehtinen aloittaa tapahtumien purkamisen.

- Paloittelumurhia meillä on ollut, mutta ei ihan tällaista, tämä on ihan ainutlaatuinen, Sipilä komppaa.

Tapahtumat saivat alkunsa Kotkan Karhuvuoressa, kun tekijän asunnossa oli kylässä tämän 36-vuotias ystävä. Ystävä katosi jäljettömiin, ja poliisi julkaisi miehestä kuvan katoamisilmoituksena.

- Jos poliisi olisi toiminut toisin, tapaus olisi voinut ratketa jo ihan heti alkuunsa. Talossa asuvat, alakerran mies ja nainen, soittivat hätäkeskukseen heti tuoreeltaan, Sipilä kertoo.

”Meidän yläkerrasta kuului aiemmin sellaisia tappelun ääniä, jotka loppuivat kuin seinään. Kuului kolinaa ja kaikkea,” naisääni kertoo hätäkeskusäänitteessä.

Nainen arveli, että tapahtumat yläkerran asunnossa olivat kestäneet noin 10-15 minuuttia.

”Ei kuulunut avunhuutoja, ensin tappelua ja kolinaa. Seinät tyyliin tärisi, lopuksi kuului jotain örinää ja sitten ei enää mitään,” soittaja kuvaili tapahtumia hätäkeskuspäivystäjälle.

Naapurit kuulivat myös paloitteluääniä

Lehtisen mukaan samat alakerran naapurit olivat myöhemmin kuulleet sahaamisen ääniä asunnosta sen jälkeen, kun paloittelu oli alkanut surmatyön jälkeen hieman myöhemmin.

Hätäkeskuspuhelun jälkeen poliisit saapuivat paikalle, mutta eivät menneet surma-asuntoon sisään.

- Miksi poliisi ei mennyt tsekkaamaan kämppää? Nyt tyydyttiin siihen, että koputettiin ja kun oli hiljaista, oli jätetty tilanne siihen, eikä menty katsomaan tilannetta, Lehtinen kertaa tapahtumien kulkua.

- Siinä vaiheessa siellä olisi ollut vielä verinen kroppa kokonaisena paikalla, mutta kun poliisi sitten meni myöhemmin sinne kämppään, oli siellä paloja vielä siitä kropasta mutta valtaosa oli hävitetty.

"Erikoista oli se, mitä paloittelun jälkeen tapahtui"

Rikostoimittajat kertovat, että paloittelu oli kestänyt useamman päivän. Tekijä poistui heti surmatyön jälkeen asunnosta hetkeksi mutta palasi pian takaisin ruumiin ääreen.

Erikoisen tapauksesta teki se, kuinka "rajuja ja ennennäkemättömiä" piirteitä siihen liittyi – sekä julma ruumiin hävittämistapa.

- Osa kropasta oli kadoksissa ja on edelleenkin, muun muassa pää ja sitähän ei ole tähänkään päivään mennessä löytynyt vielä, Lehtinen kertoo.

- Muutamia osia ruumista löytyi, mutta tekijä oli sahannut sen hyvin pieniin paloihin ja keittänyt lihat irti luista, Sipilä kertoo.

Mitä tekijä kertoi poliisille ruumiin palojen kätkemisestä? Voit kuunnella jakson kokonaisuudessaan alta.


Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele podcastin aiemmin ilmestyneet jaksot.

Lue myös: Anneli Auerin hätäkeskuspuhelu järkyttää yhä: "Täällä on joku tappaja, tulkaa nopeesti!"

Lue myös: Turun terroripuukotusten hätäkeskuspuhelu on järkyttävää kuultavaa: ”Täällä on mies puukko kädessä"

Kilpailut

Uusimmat