Kuva: AOP

MTV: Rakastettu uutisankkuri Leena Kaskela on kuollut

03.12.2017 14:36 - Iiro Myllymäki - Luettu 4 487 kertaa

Leena Kaskela menehtyi 77 vuoden iässä, kertoo MTV.

MTV:llä pitkän uran uutisankkurina luonut Leena Kaskela on menehtynyt, kertoo MTV. Kaskela kuoli 77-vuotiaana pitkäaikaisen vakavan sairauden seurauksena myöhään lauantai-iltana Helsingissä. Joulupäivänä Kaskela olisi täyttänyt 78 vuotta.

Naista jäävät kaipaamaan aviopuoliso, kaksi aikuista tytärtä ja lastenlapset.

Kaskelan pitkä ura MTV:llä alkoi jo vuonna 1965 tv-kuuluttajana. Vuonna 1981 nainen aloitti uutisankkurina Kymmenen uutisissa, ja eläkkeelle hän jäi marraskuussa 2004. Nainen voitti uransa aikana useaan otteeseen parhaan naisesiintyjän Telvis-patsaan, ja hänet palkittiin elämäntyöstään Kultainen Venla -palkinnolla vuonna 2015.

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kommentoi MTV:lle ottaneensa uutisen surullisin mielin vastaan. Ylä-Anttila muistaa Kaskelasta erityisesti hänen lämpimän ja empaattisen otteensa uutisten lukemisessa.

- Leena oli kantava voima siinä tekijäjoukossa, joka aloitti Kymmenen uutiset MTV:llä syksyllä 1981. Hän oli yksi Suomen ensimmäisiä naisankkureita yhdessä Pirkko Arstilan kanssa ja hän toi uutisiin uudenlaisen tekemisen tavan. Hän ei lukenut uutisia vaan hän kertoi ne, Ylä-Anttila kertoo MTV:lle.

Lähde: MTV

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat