Saku Koivu liikuttui ihmisten yhteisöllisyydestä Turussa: "Ihmiset surevat yhdessä"

22.08.2017 11:15 - Reija Saarinen - Luettu 464 kertaa

Turussa sattuneessa puukotuksessa menehtyi kaksi ihmistä.

Turussa sattui perjantaina puukotus, jossa menehtyi kaksi suomalaista naista. Tämän lisäksi kahdeksan muuta sai eriasteisia vammoja.

Joukkopuukotuksen pääepäilty on 18-vuotias marokkolainen mies, joka saapui viime vuonna Suomeen turvapaikanhakijana.

Koskettavaan tapahtumaketjuun otti kantaa Radio Novan Aamun Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan haastattelussa myös kiekkolegenda Saku Koivu, jonka mukaan tunteiden vuoristorata on ollut viime päivinä melkoinen.

-  Kyllä se oli ihan hirveä shokki. Joka puolella maailmaa tapahtuu, mutta jotenkin sitä on aina naivisti ajatellut, että se ei voi osua tänne meille Suomeen, tai varsinkaan tänne meille Turkuun.

- Kyllä siinä kaikennäköisiä tunteita on viikonlopun aikana joutunut miettimään. Se on tapahtuma mikä ei varmaan todella pitkään aikaan turkulaisilta ja meiltä suomalaisilta unohdu.

Koivun mukaan lohdullista on kuitenkin se, että yhteisöllisyyttä on näkynyt Turun torilla erityisen paljon viime päivinä.

-  On ollut upeaa huomata, kun on keskustassa liikkunut viimeisen parin päivän aikana, sellainen yhteisöllisyys. Ihmiset ovat kerääntyneet sinne torille suremaan yhdessä. Siinä on olut paljon positiivistakin kaiken negatiivisen jälkeen, Koivu summaa.

Saku Koivun nimeä kantava hyväntekeväisyystapahtuma, Saku Koivu Aamugolf, järjestetään tänään. Millaiset ovat odotukset päivän suhteen, sen voit kuunnella yläpuolelta.

Lue myös: Yle: Turun puukotuksesta epäilty on Abderrahman Mechkah

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat