Kuva: AJ Tuotteet

Näin rakennat toimivan etätyöpisteen

24.08.2021 09:10 - Katja Nygård

Etätöitä kotitoimistolla tekevänkään ei pitäisi laiminlyödä hyvää työasentoa. Se vaikuttaa hyvinvoinnin lisäksi myös työtehoon.

Monilla etätyöt jatkuvat, ja hartiat alkavat olla jumissa oudoissa asennoissa työskentelyn vuoksi. Tyynykasa selkätukena ja kirjapino työpöytänä ajavat asiansa jonkin aikaa, mutta etätyön jatkuessa kannattaa satsata kunnon kalusteisiin myös kotikonttorilla.

Työtuoli

Vaikka tinkisit kaikesta muusta, älä tingi työtuolista. Jos istut toistuvasti ja pitkään huonossa asennossa, keho väsyy ja selkäranka, niska sekä lantio rasittuvat. Tämä voi johtaa kipuihin nivelissä sekä saada aikaan kireyttä ja jäykkyyttä lihaksissa.

Oikeanlainen työtuoli auttaa istumaan oikein ja ergonomisesti, jolloin lihakset eivät joudu tekemään turhaa työtä kannatellessaan kehoa. 

Vinkki!

Jos työtuolissa on pyörät, kannattaa lattia tuolin alta suojata, ettei siihen jäisi ikäviä jälkiä.

(kuva: AJ Tuotteet)

 

Säädettävä pöytä

Keittiönpöytä tai kasa kirjoja voivat poikkeuksellisesti toimittaa joskus työpöydän virkaa. Jos työskentely kotona jatkuu pitkään tai muuttuu osittain jopa säännölliseksi, kannattaa harkita korkeussäädettävän pöydän hankintaa. Sähköisesti säädettävän työpöydän avulla voit vaihdella työasentoa joustavasti työpäivän aikana ja vuorotellen joko istua tai seisoa. 

Jos työskentelet kannettavalla tietokoneella, etkä tarvitse juurikaan muita työvälineitä, pöydän ei tarvitse olla kooltaan kovin iso. Harvaan kotiin isoa toimistopöytää mahtuisikaan.

Varsinaisen pöydän sijaan vaihtoehtona voi olla kooltaan pienempi läppäripöytä tai pyörillä liikkuva minityöpiste. Se on työpäivän päätteeksi helppo työntää syrjään, kun vapaa-aika alkaa.

Lisätarvikkeet

Tiesitkö, että tavalliseen työpöytäänkin voi hankkia erilaisia lisätarvikkeita helpottamaan työntekoa? Esimerkiksi käsivarsia ja ranteita tukeva, erillinen kyynärtuki soveltuu käytettäväksi sekä näppäimistön että läppärin kanssa.

Staattisessa istumatyössä auttaa myös jalkatuki, joka helpottaa mukavan asennon löytämistä ja vähentää jalkoihin ja reisiin kohdistuvaa painetta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat