Kuva: Vepsäläinen

Säästä aikaa ja vaivaa - 10 syytä, miksi sisustussuunnittelijan palkkaaminen kannattaa

11.02.2021 15:15 - Iiro Myllymäki

Asiantuntijan avulla pysyt helpommin budjetissa ja saat apua uuden ja vanhan yhdistelyyn sisustuksessa.

Haluatko uuden ilmeen kodillesi, mutta et yhtään tiedä millaisen? Vai onko sinulla jo sisustuksen ideat olemassa, mutta kaipaat käytännön apua toteutukseen? Molemmissa tapauksissa voi olla hyödyllistä kääntyä ammattimaisen sisustussuunnittelijan palvelujen puoleen.

Vaikka ei olisi itse käyttänyt sisustussuunnittelijaa apunaan, moni meistä on nähnyt näiden ammattilaisten työtä television sisustusohjelmista. Vepsäläisen projektimyynnin sisustussuunnittelija Piia Konttisen mukaan tällaiset ohjelmat ovat auttaneet tekemään sisustussuunnittelijan hyödyntämisestä trendin.

- Sellainen elitistisyyden leima on kadonnut siitä. Kynnys sisustussuunnittelijan avun käyttämiseen on madaltunut, Konttinen sanoo.

On monia syitä, miksi sisustussuunnittelijan palkkaaminen voi kannattaa. Lue alta Konttisen vinkkaama kymmenen syyn listaus.

1. Auttaa hahmottamisessa

Sisustuksen uusiminen vaatii paljon näkemystä ja kykyä visioida jotakin, mitä ei ole vielä olemassa. Tämä ei ole välttämättä helppoa. Ammattilainen auttaa rakentamaan yhtenäisen kokonaisuuden sisustuksesta ja hän näkee, miten kalusteet voi sijoitella ja mitkä värit sopivat yhteen.

2. Uuden ja vanhan yhdistely

Monessa tapauksessa aivan koko sisustusta ei ole tarpeen pistää uusiksi. Sisustussuunnittelija auttaa näkemään, mitä vanhasta sisustuksesta kannattaa säilyttää ja miten uutta ja vanhaa voi yhdistellä harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Joskus sisustussuunnittelijan puoleen saatetaan kääntyä vain yksittäisen kalusteen etsinnässä. Jo esimerkiksi täydellisen sohvan etsintä voi olla omin päin melkoinen työmaa, sillä vaihtoehtoja on valtavasti. Nykyään käytetään paljon moduulisohvia, joissa voi päättää, monestako palasta sohvan koostaa, mihin muotoon sen haluaa, tahtooko sen käsinojilla vai ilman ja millaiset jalat siihen valitaan — puhumattakaan verhoilun eri vaihtoehdoista. Asiantuntijasta voi olla paljon hyötyä sohvan räätälöinnissä juuri omaan käyttötarkoitukseen.

3. Säästät aikaa ja vaivaa

Sisustusratkaisujen miettimiseen saa helposti kulutettua pitkän tovin, jos asiaa pallottelee vain omassa päässään. Vaikka nettiin sukeltaminen ja kauppojen kiertely sisustusinspiraation toivossa voikin olla nautinnollista puuhaa sinänsä, aina siihen ei vain riitä aikaa. Sisustussuunnittelija pystyy omalla asiantuntemuksellaan ehdottamaan käytännön ratkaisuja nopeasti asiakkaan toiveiden perusteella.

(kuva: Vepsäläinen)

4. Materiaaleilla on väliä

Asiantuntija osaa neuvoa oikeiden materiaalien valinnassa. Olennaista on, että materiaali sopii juuri omaan käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi lapsiperheen on hyvä miettiä, että sohvakangas on helposti pestävissä.

5. Valaistus luo tunnelmaa

Valaistus on yksi merkittävä asia sisustuksessa. Sisustussuunnittelija ymmärtää, millainen valaistus luo asiakkaan toivomaa tunnelmaa ja mihin valaisimet kannattaa sijoitella.

- Monesti voi olla, ettei asunnossa tarvitse muuttaa sisustusta muuten kuin valaistuksen osalta. Pelkästään se voi luoda ihan erilaisen vaikutelman tai tunnelman tilaan, Piia Konttinen sanoo.

6. Rohkaisua väreihin

Rohkeampaan värien käyttöön saattaa tarvita asiantuntijan apua ja rohkaisua.

- Moni ei ehkä uskalla, vaikka haluaisikin väriä kotiinsa ja sitten mennään turvallisella harmaalla, valkoisella, beigellä ja mustalla, Konttinen sanoo.

Värikkyydessä ei kuitenkaan tarvitse mennä äärimmäisyyksiin. Piristystä sisustukseen voi tuoda vaikkapa värikkäällä matolla tai jollain vielä pienemmällä värikkäällä yksityiskohdalla.

7. Kestävyys kunniaan

Yhä useammalle on tärkeää pitää mielessä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmat sisustaessaan. Sisustussuunnittelija osaa suositella asiakkaalleen aikaa ja käyttöä kestäviä tuotteita, joissa toteutuu niin sosiaalisen vastuun kuin ympäristövastuunkin periaatteet.

8. Trenditietoisuutta

Sisustussuunnittelijat ovat perillä kalusteiden, värien ja materiaalien uusimmista trendeistä, joten jos toiveissa on juuri tämän hetken trendeihin osuva koti, asiantuntija osaa johdattaa haluttuun lopputulokseen.

9. Tila haltuun

Jos on asunut pitkään samassa asunnossa, sitä on hankala enää nähdä tuorein silmin. Asiantuntija puolestaan näkee tilan uudesta näkökulmasta ja pystyy ehdottamaan luovia tilankäyttöratkaisuja. Esimerkkeinä tästä ovat muun muassa säilytysratkaisut eteisessä ja lastenhuoneessa sekä tänä päivänä ajankohtaiseksi monelle tullut etätyöpisteen sijoittelu.

10. Pysyt budjetissa

Kun määrität sisustussuunnittelijalle budjettisi, hänen tehtävänsä on tehdä ehdotuksia, jotka tähän budjettiin sopivat. Ilman ulkopuolista apua sisustaessaan saattaisi tehdä herkemmin heräteostoksia tai virhehankintoja, joista aiheutuu turhia ylimääräisiä kustannuksia.

Lue myös: Sisustustrendit, jotka ovat valloillaan vuonna 2021 - löytyvätkö hittituotteet jo kodistasi?

Lue myös: Suvi Teräsniska paljastaa kotinsa kauniin sisustuksen salat - kahdella vinkillä persoonaa peliin

Kilpailut

Uusimmat