Kuva: Shutterstock

Vauvaöljystä on moneksi - katso yllättävät käyttötarkoitukset

29.06.2020 16:15 - Reija Saarinen

Vauvaöljy on tuote, jota kannattaa varata kaappiin.

Vauvaöljy on monelle tuttu tuote. Sen suosio perustuu siihen, että esimerkiksi kauneudenhoidossa sitä voi käyttää moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Se on muun muassa loistava ihon kosteuttaja, sheivausgeelin korvaaja sekä kuivien kantapäiden parantaja. 

Tämän kaiken lisäksi vauvaöljyä voi käyttää myös muunlaisiin askareisiin, kuten suihkuverhon puhdistamiseen sekä kaulakorujen solmujen avaamiseen. 

Alta pääset katsomaan muutaman ehkä vähemmän tunnetun käyttötarkoituksen vauvaöljylle. 

1. Puhdista suihkuverho

Hiero suihkuverhoon hieman vauvaöljyä. Suihkuta sitä tämän jälkeen vedellä ja pyyhi lopulta puhtaaksi. Pääset helposti eroon ikävästä liasta, joka verhoon kertyy. 

2. Selvitä sotkuinen kaulakoru

Tuliko heitettyä kaulakoru laukkuun ja seuraavana päivänä se on yksi suuri sotku? Hätä ei onneksi ole tämän näköinen, sillä kaulakorun saa selväksi erittäin nopeasti. Hiero muutama tippa öljyä solmukohtaan ja avaa se nuppineulalla. Helppoa ja nopeaa. 

3. Lopeta oven narina

Kaipaako oven saranapuoli rasvausta? Sujauta saranoihin muutama tippa vauvaöljyä ja narina loppuu hetkessä. 

4. Poista purukumi hiuksista

Toisinaan saattaa käydä niin, etenkin lapsilla, että purukumi tarttuu kiinni hiuksiin. Usein ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, on leikata pala hiuksista pois. Onneksi se ei kuitenkaan ole tarpeellista. Hiero kohtaan vauvaäljyä ja saat purukumin irtoamaan. Saattaa olla, että öljyn kannattaa antaa olla paikallaan hetken, jonka jälkeen purukumia voi alkaa irrottelemaan hellästi. 

5. Korjaa vetoketju

Onko vaatteissasi vetoketju, joka ei vain tunnu luistavan? Sujauta pieni määrä vauvaöljyä vetoketjun molemmin puolin ja homma sujuu taas. 

Lue myös: Kolme ihanaa ja helppoa koristeluideaa kesän juhliin, joilla hurmaat kutsuvieraat

Lue myös: Ota rannalle evääksi jäätelöä - kätevän niksin avulla herkku säilyy kylmänä kuumallakin säällä

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat