Kuva: Shutterstock

Pitkä viikonloppu tulossa ilman seuraa? 6 rentouttavaa vinkkiä, joiden avulla aika ei käy pitkäksi

04.01.2020 11:15 - Emmi Moilanen

Vapaapäivinä on aikaa tehdä tutkimusmatka esimerkiksi ruuanlaiton tai musiikin maailmaan. Myös uuden harrastuksen aloittaminen pitää mielen virkeänä.

Osa meistä nauttii aika ajoin pidennetyistä viikonlopuista, kun pyhäpäivä osuu loppuviikkoon tai maanantaille. Jos pidennetty viikonloppu häämöttää edessä mutta seuralainen puuttuu tai kaivattua vapaa-ajan aktiviteettia ei ole tiedossa, ota haltuun Elite Daily -sivuston listaamat vinkit.

Kokosimme alle parhaimmat ideat, joiden avulla vietät vapaapäiviä omassa seurassasi rentouttavissa merkeissä – mutta tylsistymättä.

1. Sivistä itseäsi erilaisten tutorial-videoiden avulla internetissä

Erilaisia ohje- ja vinkkivideoita löytyy niin hiustenlaittoon, meikkaamiseen, piirtämiseen ja maalaamiseen, kielen opiskeluun kuin vaikkapa asunnon sisustamiseenkin.

2. Aloita blogin kirjoittaminen tai videoblogien kuvaaminen

Jos ajatus omasta blogista tai videoiden tekemisestä on kytenyt jo kauan mielessäsi, vapaapäivänä on erinomaista aikaa tarttua tuumasta toimeen.

Omien ajatusten purkaminen myös perinteisesti paperiseen päiväkirjaan rentouttaa tehokkaasti ja poistaa huolia mielen päältä.

3. Kokeile uusia reseptejä tai leivonnaisohjeita

Vapaa-ajalla on aikaa tutustua mitä erikoisempiin resepteihin ja kokkailuihin. Samalla tulet hemmotelleeksi itseäsi hyvällä ruualla ja saatat löytää myös uusia ruokaohjeita kiireistä arkea helpottamaan.

4. Tutustu paikkakuntasi ilmaistapahtumiin

Jos kotipäivät eivät houkuttele, tutustu paikkakuntasi tarjoamiin ilmaistapahtumiin. Olisiko jossakin kenties keikka, runoutta tai ilmaispääsy museoon? Tällä keinolla voit löytää paikkoja ja tapahtumia, joissa muuten ei olisi tullut käydyksi.

5. Ryhdy kartoittamaan sukupuutasi

Missä isoisovanhempasi elivät, entä minkä nimisiä olivat heidän vanhempansa? Sukupuun kartoittaminen on harrastus, jonka parissa vietät jopa huomaamattasi tuntikausia.

6. Tee tutkimusmatka musiikin maailmaan

Vapaalla on aikaa tutkailla myös artisteja, albumeja sekä kokonaisia soittolistoja tarkemmin ja sillä silmällä, löytyisikö joukosta uusi suosikkikappale tai uutuuksia omalle soittolistallesi.

Lue myös: Opiskelijat hoitavat stressiä haudassa makaamalla: "Älyttömän suosittua!"

Lue myös: Tavallinen pariskunta kokeili yhdessä joogaa ja katui sitä karvaasti - tulos on hulvaton

Lue myös: Milloin on oikea aika lähteä yhteiselle matkalle tuoreessa parisuhteessa? Asiantuntijat kertovat

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat