Kuva: Shutterstock

Liikaa velkaa ja lainaa? Mimmit sijoittaa -kaksikko vinkkaa helpot ensiaskeleet tilanteen purkuun

08.10.2019 19:45 - Henna Koste

Velkakierteestä voi päästä eroon.

Opintolainaa, asuntolainaa, autolainaa, velkakierrettä... Nämä ovat tuttuja asioita monelle meistä. Rosanna Kulju perehtyy GRL GANG -podcastinsa tuoreimmassa jaksossa rahaan. Vieraina ovat Mimmit sijoittaa -kaksikko Pia ja Hanna. Naiset toteavat, että myös ulosotto on tullut valitettavan tutuksi monille. Kuinka velkakierrettä lähdetään purkamaan?

- Ensinnäkin on hyvä erotella hyvä ja huono velka. Hyvä velka mahdollistaa sen, että varallisuutesi kasvaa. Esimerkiksi, kun olet ottanut opintolainaa, valmistut johonkin ammattiin ja saat parempaa palkkaa. Pikavippejä, kulutusluottoja ja luottokortilla maksamista kannattaa välttää. Mieluummin ensin säästän ja sitten kulutan, asiantuntijat toteavat. 

- Pikavipit ovat paska juttu, nuoria ei voi syyllistää siitä. Jos et ole vielä lähtenyt sille tielle, älä lähde. Jos olet, lähdetään purkamaan sitä, Mimmit sijoittaa -naiset kannustavat. 

Myös ammattilaiselta voi pyytää apua.

- On tahoja, jotka jeesaa keskittämään lainat, jolloin maksat vain yhtä laskua joka kuukausi ja kaikki lainat lyhenevät samalla, he vinkkaavat. 

Kuuntele kaikki rahavinkit alta.

Lue myös: Raha ei tuokaan onnea - yksi asia on henkiselle terveydelle vieläkin tärkeämpää

Lue myös: Onko kumppanilta oikeus pyytää rahaa? Ihmiset vastaavat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat