Kuva: Otava

Edullisen smoothiekakun ainekset saattavat jo löytyä kaapistasi - hinta 30 senttiä per pala

07.08.2017 17:15 - Bauer Media / Henna Koste

Uudessa ruokakirjassa tutustutaan edullisiin resepteihin.

Sari Rito ja Essi Määttä tietävät kaiken siitä, kuinka ruokakuluista voi säästää. Tietoutensa naiset jakavat myös tuoreessa Hyvää & halpaa -kirjassaan (Otava). 

- Ruokien suunnitteluun ei käytetä aikaa, vaan ruokakauppaan mennään miettimään, Rito kertoo yhdestä yleisimmästä mokasta Voice.fille.

Hän vinkkaa, että kaupassa kannattaa käydä maksimissaan pari kertaa viikossa. Kun suunnittelee ruuat viikoksi kerrallaan, ei tule päällekkäisyyksiä ja hävikkikin pienenee.

Kirjassa esitellään reseptejä, joiden annoshinnat ovat jopa 20 senttiä. Herkkullinen smoothiekakku syntyy 3,85 eurolla, josta marjat vievät liki 2 euroa. Hintaa yhdelle annokselle jää vain 30 senttiä.

Smoothiekakku

12 annosta

Pohja

2 rkl voita

1 rkl hunajaa

1 kananmuna

1,5 dl kaurahiutaleita

0,5 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

Smoothietäyte

7 liivatelehteä

300 g marjoja, esimerkiksi mustikoita

2 banaania

1,5 dl kauramaitoa

Sulata voi ja hunaja mikrossa. Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Yhdistä kananmuna, kaurahiutaleet, leivinjauhe, ripaus suolaa sekä hunajavoiseos ja sekoita taikina hyvin. Paista kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa, leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa (halkaisijaltaan 18 cm) noin 10–15 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta marjat ja banaanit tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Kaada jäähtynyt liivatevesi marja-banaanisoseeseen ja lisää kauramaito. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kakku esimerkiksi esivärisillä marjoilla.

(kuva: Otava)

(kuva: Otava)

Lue myös: Ruokakirjailija vinkkaa: 3 tehokasta tapaa säästää ruokakaupassa

Kilpailut

Uusimmat