Kuva: Shutterstock

Saitko tällaisen tekstiviestin? Kyseessä on Traficomin nimissä lähetetty huijausviesti

24.06.2024 20:15 - Aaro Heiskanen

Mikäli annat epäilyttävälle sivustolle pankkitunnuksesi, olet saattanut joutua petoksen uhriksi.

Liikenne- ja viestintäministeriö Traficomin nimissä on lähetetty huijausviestejä, Traficom varoitti tänään verkkosivuillaan. Huijausviestin mukaan viestin saajalla olisi erääntynyt maksamaton sakko.

Traficomin mukaan kyse on kalasteluviestistä, jossa viestin saaja yritetään saada klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä. Linkin takaa pyydetään pankkitunnuksia, mitkä päätyvätkin huijaussivuston kautta rikollisiin käsiin.

Traficom jakoikin tiedotteessaan toimintavinkkejä, mikäli olet saanut epäilyttävän viestin. Traficom kehottaa olemaan klikkaamatta viestissä olevia linkkejä.

Palveluihin ei tule mennä linkkien tai hakukoneen tulosten kautta, vaan verkkosivun osoite on hyvä kirjoittaa kokonaisuudessaan osoiteriville. Tärkeimpien verkkosivujen osoitteet kannattaa tallentaa kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin. Niiden kautta pääset kätevästi ja turvallisesti siirtymään lempisivuillesi.

Mikäli erehdyt antamaan pankkitietojasi tai -tunnuksesi, olet saattanut joutua petoksen uhriksi. Traficom suosittelee ensisijaisesti olemaan yhteydessä pankkiisi, minkä jälkeen tekemään rikosilmoituksen poliisille. Myös petoksen yritykset on hyvä ilmoittaa poliisille.

Katso alta Traficomin jakama kuva huijausviestistä:

(kuva: Traficom)

Lue myös: Saitko THL:ltä tällaisen tekstiviestin? Kyseessä huijaus

Lue myös: Suomalaiset menettivät viime vuonna verkkorikollisille yli 44 miljoonaa euroa

Lue myös: Suomalaismiehen tililtä vietiin yli 80 000 euroa - poliisi varoittaa jälleen huijauksista

Lähde: Traficom

Kilpailut

Uusimmat