Kuva: Shutterstock

Foreca: Valmistujaispäivän sää voi tuottaa pettymyksen: "Kannattaa varautua"

30.05.2024 12:15 - Minttu Tikkanen

Sateet voivat jäädä kuitenkin hyvinkin paikallisiksi.

Koulujen päättymispäivää vietetään tulevana lauantaina monin paikoin epävakaassa säässä. Esimerkiksi lakkiaisia tai valmistujaisia järjestävän kannattaa siis mahdollisesti pitää sääolosuhteet mielessään juhlajärjestelyitä pohtiessa.

Sadealueiden tarkkaa sijaintia on ainakin tässä vaiheessa kuitenkin hankala ennustaa, sillä ne saattavat olla luonteeltaan kuurotyyppisiä, jolloin hyvinkin paikallisella alueella voi sataa hetkellisesti rankastikin, vaikka lähialueilla olisi poutaista. Kaikkeen kannattaa siis lauantaina varautua. Sadekuuroja voi tulla ympäri maata. 

- Lauantaiksi ulkoilmajuhlia suunnittelevien kannattaa varautua iltapäivän sade- ja ukkoskuurojen mahdollisuuteen. Kesäpäiville ominaiset sadekuurot voivat ilmestyä lyhyellä varoitusajalla ja sataa paikallisesti rankastikin, kun taas lähiseudulla sää voi pysyä poutaisena, ennustaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Viikonlopun sateista huolimatta sää pysynee valmistujaisjuhlissa helteisen lämpimänä.

Käänne viileämpään

Seuraavalla viikolla helteet saattavat kuitenkin ainakin hetkeksi väistyä sään muuttuessa viileämmäksi ja sateisemmaksi. Sään ennustettavuus kuitenkin heikkenee pidemmälle mentäessä.

– Ensi viikolla sää saattaa muuttua selvästi viileämpään ja sateiseen suuntaan. Ennusteissa on ollut kuitenkin suurta vaihtelua – osa ennusteista näyttää sään viilenevän, kun taas toiset ennusteet näyttävät lämmön palaavan lyhyen lämpötilojen notkahduksen jälkeen. Vielä ei tiedetä, kumpaan suuntaan sää Suomessa kääntyy, Rinne jatkaa.

Lue myös: Foreca: Suomi voi olla lähipäivinä Euroopan kuumimpia maita

Lue myös: Foreca: Ensimmäinen ennuste juhannusviikon säästä julki

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat