Kuva: AOP

IS: Sauli Niinistö aloittaa uudessa tehtävässä: "Jouduin aika paljon harkitsemaan"

21.03.2024 12:15 - Minttu Tikkanen

Niinistön tehtävä jatkuu ainakin syksyyn saakka.

Presidentti Sauli Niinistö ei aio jättäytyä eläkkeelle ainakaan vielä tänä keväänä. Muun muassa Ilta-Sanomat uutisoi, että presidentti aloittaa uudessa tehtävässä EU-raportin parissa. Kyse on EU:n siviilipuolustuksen ja -valmiuden raportista, jonka vetovastuussa Niinistö on.

Raportissa tutkitaan laaja-alaisesti muun muassa puolustusta ja aseellista varautumista. 

- Se on aika laaja-alainen kokonaisuus. Tietysti aseellisesta varautumisesta ihmisten asenteisiin, mitä Suomesta nyt erityisesti löytyy, asennetta, Niinistö kommentoi Ilta-Sanomille.

Niinistö myöntää joutuneensa punnitsemaan, jaksaako vielä lähteä tärkeään tehtävään heti presidenttikautensa päätyttyä. Hän kuitenkin uskoo, että pitkän kokemuksensa ja tärkeiden suhteidensa vuoksi hänestä on tehtävässä suurta hyötyä.

- Jouduin aika paljon harkitsemaan sitä, että vieläkö jaksaa lähteä. Siinä vähän painoi se, että minulla on hyvin paljon suhteita eli tuttavuuksia, vanhoja valtionpäämiehiä Yhdysvaltoja myöten. Koin sitten ikään kuin velvollisuudekseni lähteä tähän, Niinistö jatkaa.

Niinistö uskoo, että juuri suomalaisten näkökulma raportissa kiinnostaa, ja että myös Niinistöä itseään pyydettiin mukaan arvokkaiden kansainvälisten suhteidensa ansiosta. 

Raportin on määrä valmistua syksyllä, ja työtä riittää näin ollen Niinistön mukaan ainakin puoleksi vuodeksi.

Niinistö väistyi tasavallan presidentin tehtävästä maaliskuun alussa kahden virkakauden jälkeen.

Lue myös: Pian voimaan astuvat leikkaukset vaikuttavat puoleen miljoonaan ihmiseen - tähän ryhmään osuvat pahiten

Lue myös: HS: Näyttelijä Riku Nieminen aikoo asettua ehdolle eurovaaleissa

Lähteet: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat