Kuva: Shutterstock

Siili talvella ei ole normaali näky - auta siiliä hädässä

19.12.2023 13:15 - Minttu Tikkanen

Siili ei selviä yksin luonnossa talvella.

Hälytyskellojen pitäisi alkaa soida siinä vaiheessa, jos siili tepastelee vastaan keskellä synkintä talvea. Siilit kun eivät ole talvieläimiä eli niiden kuuluisi olla tukevasti talvihorroksessa näihin aikoihin.

Loimaan eläinsuojeluyhdistys SEY Loimaa kuitenkin tiedottaa, että poikkeuksellisesti joitain siilejä on saattanut jo havahtua talviunilta sään äkkiä lauhduttua. Tokkurainen siili luulee siis, että kevät on jo tulossa ja on aika herätä, vaikka todennäköisesti pian uudelleen kylmenevä sää on sille vaaraksi. Siilin on päästävä suojaan välittömästi.

"Siili on tuolloin välittömästi avun tarpeessa eikä sitä saa päästää näköpiiristä", ohjeistaa Loimaan SEY.

Jos siilin luonnossa talvella kohtaa, on ryhdyttävä heti toimiin. Siili pitää ottaa talteen esimerkiksi huivin, hanskojen tai pyyhkeen avulla ja ottaa yhteyttä lähimpään eläinsuojeluyhdistykseen. Talvella liikenteeseen lähtenyt siili ei välttämättä selviä ilman apua.

Herättyään on vaara, että siili kylmettyy tai käyttää kaiken talven varalle varastoimansa vararavinnon, eikä löydäkään routaisesta maasta uutta syötävää, jolloin siiliä voi uhata myös nälkäkuolema. Siilin tulisi viettää koko talvi horroksessa.

Jos julkaisu ei näy, pääset katsomaan sen täältä.

Lue myös: Oletko antanut eläimelle uuden kodin? Kerro meille lemmikkisi tarina

Lue myös: Suloiset pöllövauvat valtaavat WWF:n luontoliven: "Vähän mystinenkin laji"

Lähteet: SEY

Kilpailut

Uusimmat