Kuva: AOP

Presidentti Martti Ahtisaaren muistoksi postimerkki - katso kuva tyylikkäästä surumerkistä

09.11.2023 13:15 - Reija Saarinen

Merkki julkaistaan 15. joulukuuta.

Posti kunnioittaa presidentti Martti Ahtisaaren muistoa julkaisemalla surumerkin. Merkki julkaistaan Postin tiedotteen mukaan 15. joulukuuta.

Mustavalkoisessa postimerkissä on kuvituksena Ahtisaaren kuva ja tekstinä ”In Memoriam Martti Ahtisaari 1937–202. Surumerkin on suunnitellut Timo Berry ja kuvan on ottanut Tuukka Koski.

- Presidentti Ahtisaari oli kansainvälinen merkkihenkilö, joka tunnetaan ja jota arvostetaan erityisesti hänen rauhantyöstään. Ahtisaaren postimerkki on suunniteltu osoittelemattoman arvokkaaksi muotokuvaksi. Valtiollinen rooli näkyy ensipäivän leimassa, jossa on kuva-aiheena Suomen vaakuna. Ensipäivänkuoreen nostin hänen ehkä tärkeimmän ajatuksensa, jonka hän esitti Nobel-puheessaan: ”Rauha on tahdon asia”, kertoo Berry tiedotteessa.

Presidentti Martti Ahtisaari kuoli 16. lokakuuta Helsingissä 86-vuotiaana. Ahtisaari toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 1994–2000. Ahtisaari sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2008.

Edellisen kerran Suomessa on julkaistu surumerkki presidentti Mauno Koiviston muistoksi vuonna 2017. Surumerkein on kunnioitettu myös juoksija Paavo Nurmen, säveltäjä Jean Sibeliuksen sekä presidenttien Urho Kekkosen, P.E. Svinhufvudin ja Kyösti Kallion muistoa.

Kuvan postimerkistä näet alta. 

(kuva: Posti)

Lue myös: Presidentti Martti Ahtisaaren hautajaisista lisätietoa - Valtioneuvoston mukaan kutsuvieraita on 800

Lähde: Posti

Kilpailut

Uusimmat