Kuva: Shutterstock

Foreca: Pitkän aikavälin koko kesän sääennuste julki - millainen kesä Suomeen saadaan?

14.05.2023 20:15 - Minttu Tikkanen

Sadepäivien määrä näyttää vähäisemmältä kuin keskimäärin.

Kesäiset säät saapuivat Suomeen tänä vuonna jo toukokuun puolella, mutta millaisissa merkeissä kesää muutoin vietetään? Forecan pitkän aikavälin ennuste antaa jo osviittaa siitä, millainen kesä tänä vuonna on luvassa.

Vaikka sateisiakin päiviä varmasti mukaan mahtuu, ennustaa Foreca kesäkuun ja elokuun välisestä ajasta keskimääräistä lämpimämpää. Etelään ennustetaan noin 0-1 astetta keskimääräistä lämpimämpää ja maan keskiosiin 0-0,5 keskimääräistä lämpimämpää. Forecan meteorologi Joanna Rinne kuvaileekin, että luvassa voi olla tukaliakin helteitä.

- Vaikka ennuste ei kerro suoraan mitään varmaa, ennusteen perusteella näyttää siltä, että kesään sisältyy ainakin maan eteläpuoliskolla helteistä, aurinkoista säätä mahdollisesti enemmän kuin keskimääräisen kesän aikana. Tämä näyttää sellaiselta kesäsäältä, jota moni kaipaa, mutta toisaalta osa taas nimenomaan ei, Rinne ennustaa.

Myös sadepäivien määrä näyttäisi pitkän ennusteen mukaan jäävän keskimääräistä hieman vähäisemmäksi. 

Myös kesä 2022 oli Suomessa erityisen lämmin. Lämpimin päivä koettiin Porissa kesäkuun lopulla, kun paikkakunnalla mitattiin peräti 32,9 astetta.

Lue myös: Foreca: Ensimmäiset helteet saattavat olla pian näkyvissä

Lue myös: Milloin aurinkorasvan käyttö on syytä aloittaa? Foreca antaa selkeän vastauksen

Lue myös: Menettääkö aurinkorasva tehonsa vanhetessaan? Vihdoin vastaus monen pohtimaan ikuisuuskysymykseen

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat