Kuva: AOP

Sokea Harry Potter -fani sai elämänsä joululahjan - video lahjan avaamisesta saa kyyneleet silmiin

31.12.2020 19:15 - Iiro Myllymäki

Tyttö sai kokonaisen kirjasarjan pistekirjoituksella kirjoitettuna, jotta hän voi vihdoin lukea kirjoja itsenäisesti.

Sokea yhdysvaltalaistyttö Emrie sai elämänsä joululahjan, kun hänelle annettiin lahjaksi kaikki seitsemän Harry Potter -kirjaa pistekirjoituksella kirjoitettuina. Lahjan antajana oli tytön täti Katelyn, joka oli perustanut joukkorahoituskampanjan kyetäkseen hankkimaan kirjat. Potter-kirjat pistekirjoituksella ovat harvinaisia ja siksi kalliita, joten rahallinen apu tuli tarpeeseen. 

Emrien Harry Potter -innostus oli saanut alkunsa aiemmin tänä vuonna, kun tytön isä Jared oli alkanut lukea kirjoja hänelle iltasatuna. Jo neljävuotiaana pistekirjoituksen oppinut Emrie halusi pystyä lukemaan kirjoja itsenäisesti.

GoFundMe-sivuston joukkorahoituskampanja toimi ja Katelynin onnistui kerätä noin 3400 euroa kirjoja varten. Saadulla rahalla nainen osti kirjat Emrielle, mutta hankki viisi kokonaista kirjasarjaa myös paikallisten kirjastojen ja koulujen käyttöön. Katelyn kertoo joukkorahoitussivulla, että yksittäisen pistekirjoitus-Potter-kirjan hinta vaihtelee noin 65 ja 240 euron välillä.

Katelyn on jakanut Instagram-tilillään suloisen videon, jossa nähdään Emrien innostunut reaktio saamaansa lahjaan. Voit katsoa videon alta tai tästä linkistä.

Monet ovat sosiaalisessa mediassa ilahtuneet videosta.

”Olen katsonut tämän 14 kertaa, ja itken vieläkin. Tämä sulattaa sydämeni!” kommentoi yksi.

”Olen niin iloinen hänen puolestaan!” kirjoittaa toinen.

Lue myös: Sokeilla on parempi makuaisti - näkövammaisten elämä on taatusti erilaista kuin luulit

Lue myös: Perheenäiti oli hävittää Harry Potter -kirjan, paljastui keräilyharvinaisuudeksi - arvo yli 60 000

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat