Kuva: Shutterstock

Miten paljon hammastahnaa on riittävästi? Hammaslääkärin videosta nettihitti

11.10.2020 14:15 - Reija Saarinen

TikTokissa julkaistua ohjevideota on katsottu jo yli kuusi miljoonaa kertaa.

Hammaslääkäri Gao Jye Tehin jakamasta vinkkivideosta on tullut todellinen TikTok-hitti. Videolla hän näyttää selkeästi sen määrän, jota hammastahnaa todella tarvitaan hampaiden pesua varten. 

Moni on yllättynyt siitä, miten pienestä määrästä todellisuudessa on kyse. Aikuiselle riittää noin herneen kokoinen määrä. Alle 3-vuotiaille lapsille pelkkä sipaisu tahnaa riittää. 

- Lasten kohdalla pieni määrä johtuu siitä, että heillä voi olla vaikeuksia olla nielemättä ylimääräistä tahnaa, hän selittää ja toteaa, että liian suuri määrä fluoridia voi aiheuttaa kosmeettista haittaa lapsille, joiden hampaat vielä kehittyvät ikenien alla. Kosmeettiset haitat ovat yleensä värimuutoksia hampaiden pinnalla.

Liian vähäinen määräkään ei toki ole hyvästä. Jos tahnaa ei ole riittävästi, hampaat eivät hyödy fluoridin suojaavista ominaisuuksista. Hän myös kehottaa välttämään suun liiallista huuhtelua pesun jälkeen. 

- Kun hampaat on harjattu, tulisi ylimääräinen tahna sylkeä pois suusta. Suuta ei kuitenkaan pidä huuhdella vedellä tämän jälkeen. Näin fluori saa aikaa vaikuttaa hampaissa, hän muistuttaa. 

Suureen suosioon nousseen videon pääset katsomaan alta. Jos se ei näy, löydät sen myös täältä

Lue myös: Juotko paljon kahvia? Torju hampaiden kellastuminen hammaslääkärin vinkkien avulla

Lue myös: Haluatko kauniit, terveet hampaat? 3 tärkeää ohjetta, joista harva tietää

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat