Melissaa haukuttiin "liian rumaksi jakamaan selfieitä" - päätyi jakamaan selfien joka päivä

06.10.2020 15:45 - Iiro Myllymäki

Vammaisaktivisti Melissa Blake jakoi selfien joka päivä vuoden ajan osoittaakseen haukkujilleen, että häntä ei lannisteta.

39-vuotias kirjoittaja ja vammaisaktivisti Melissa Blake ryhtyi julkaisemaan selfieitä jokapäiväisenä rutiinina vastineena saamilleen pilkkakommenteille. Blake kirjoittaa Refinery29-sivustolla, että hänen ulkonäkönsä joutui haukkujen kohteeksi erityisesti sen jälkeen, kun hän oli kirjoittanut CNN:lle Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia vastustavan mielipidekirjoituksen. Blakella on harvinainen Freeman-Sheldonin syndrooma, johon kuuluu epämuodostumia päässä ja kasvoissa.

Nainen kertoo olleensa tottunut pilkkaaviin kommentteihin, mutta yhtä kommenttia hän ei pystynyt ohittamaan. Joku oli kommentoinut, että Blakea pitäisi kieltää päivittämästä kuvia itsestään, koska hän on ”liian ruma”.

Nainen vastasi kommenttiin julkaisemalla kolme selfietä Twitterissä, ja twiitti lähti leviämään nopeasti. Pian nainen antoi jo haastatteluja monille isoille tiedotusvälineille. Twiitin pääset katsomaan alta tai tästä linkistä.

Lopulta nainen päätyi julkaisemaan itsestään selfien joka päivä 366 päivän ajan.

Totuuden nimissä kerrottakoon, että en olettanut julkaisevani selfieitä kokonaisen vuoden ajan, mutta kun kuukaudet kuluivat, aloin huomata, että tällä tavalla tutustuin itseeni ennen kokemattomalla tavalla. Jokaisen selfien myötä aloin tuntea oloni mukavammaksi omassa kehossani ja löysin vapauden, jota en ollut ennen tuntenut vammaisena naisena”, Melissa Blake kirjoittaa.

Nainen myöntää miettineensä, millaisia reaktioita jokapäiväinen selfien julkaiseminen muissa herättäisi.

”En päivittänyt selfieitä turhamaisuuden tähden. Päivitin selfieitä ottaakseni tilaa haltuun pyytelemättä anteeksi ja vaatiakseni näkyvyyttä vammaisena naisena”, Blake kertoo.

Melissa Blake on kerryttänyt Instagramissa itselleen yli 200 000 ihmisen seuraajakunnan.

Lue myös: Muotinäytös, jossa kaikki mallit ovat kehitysvammaisia - ensimmäinen Suomen historiassa!

Lue myös: Thomas, 48, teki historiaa – juoksi puolimaratonin suuresta haasteestaan huolimatta

Lähteet: Bored Panda, Refinery29

Kilpailut

Uusimmat