Kuva: AOP / Twitter

Naisen kasvoja käytettiin julman TikTok-trendin osana - vetoaa nyt ihmisiä lopettamaan

11.08.2020 19:45 - Iiro Myllymäki

Lizzie Velásquezin kasvoilla on pelästytetty ihmisiä huumorimielessä.

Somepalvelu TikTokissa on levinnyt trendi, jossa hauskuuttaminen on kääntynyt jo loukkaavuuden puolelle. Kyseisessä trendissä käytetään videofiltteriä, joka saa näytön näyttämään videopuhelumaiselta. Videon kuvaaja on laittanut ”videopuhelun toisen osapuolen” kohdalle jonkin kuvan, jota hän sitten näyttää toiselle ihmiselle tarkoituksenaan yllättää tai säikäyttää tämä. Pilan osana jotkut ovat käyttäneet kuvia vammaisista ihmisistä ja pyytävät pilan kohteena olevaa ihmistä puhumaan tämän kuvan henkilölle ennen kuin pilan kohteena oleva henkilö tajuaa, että kyseessä ei olekaan videopuhelu vaan pelkkä yksittäinen kuva.

Kyseisessä trendissä on käytetty muun muassa motivaatiopuhujan ja kirjailijan Lizzie Velásquezin, 31, kuvaa. Harvinaista tautia sairastava nainen on kokenut elämänsä aikana paljon nettikiusaamista, ja häntä on muun muassa nimitetty maailman rumimmaksi naiseksi. Velásquez haluaa nyt muistuttaa ihmisiä, että erilaisen näköisten tai vammaisten ihmisten kustannuksella pilailu TikTokissa ei ole millään tavoin soveliasta.

- Tämä ei ole hauskaa. Tämä ei ole mikään vitsi. Olen nähnyt videon, jossa äiti näyttää pojalleen kuvan minusta ja sanoo tälle, että ”tässä on uusi opettajasi” ja pojalla on pelästynyt reaktio. Jos olet aikuinen ihminen, joka pitää huolta pienestä ihmisestä, älä opeta hänelle, että on okei pelätä jotakuta, joka ei näytä samalta kuin hän, Velásquez sanoo TikTok-videolla, jonka hän on jakanut myös Twitteriin.

Twitterissä päivitys on lähtenyt leviämään kulovalkean tavoin, sillä videota on katsottu tähän mennessä jo yli 11,6 miljoonaa kertaa. Pääset katsomaan videon alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Nainen paljasti oikean ikänsä TikTok-videolla ja sai aikaan hämmennystä - videosta viraalihitti

Lue myös: Rosa-Maria Ryyti vetoaa somekiusaajiin Instagramissa: "Jos tunsit piston sydämessäsi..."

Lähde: Indy100

Kilpailut

Uusimmat