Kuva: AOP

Lelulehden sarjakuvaa syytetään seksistiseksi - sai somen raivon valtaan: "Vereni kiehuu!"

20.12.2019 12:15 - Milena Raappana

Legon LEGO Friends -lehden sarjakuva kirvoitti kipakkaa keskustelua Twitterissä.

Lelumerkki Legon lehden sarjakuva on saanut somekansan kiehumaan.

7-11-vuotiaille tytöille suunnattu LEGO Friends -lehti julkaisi joulukuun numerossaan sarjakuvan, jonka keskustelut monien vanhempien mielestä ovat seksistisiä.

Yhdessä kuvassa on joukko tyttöjä, jotka pohtivat menevänsä salaa tapaamiseen. 

- Minusta meidän pitäisi myös mennä kokouseen salaa siltä varalta, jos Carter yrittää jotain vilipillistä, yksi hahmoista sanoo, johon toinen vastaa:

- Olet oikeassa, mutta emme voi vain kävellä sisään suoraan. Joukko tyttöjä tutkijoiden keskellä - erotumme joukosta. 

Metro-lehden uutisen mukaan sarjakuvan tyttöjoukko päättää lopulta pukeutua leipureiksi ja jakaa kuppikakkuja, jolloin"kukaan ei epäile mitään."

Leipureiksi pukeutuneet tytöt menevät tapaamiseen, mutta tulevat siihen tulokseen, että tutkijoiden puhe on tylsää ja leipominen sen sijaan hauskaa. 

Moni Twitter-käyttäjä ja vanhempi on touhtunut lehden sarjakuvien sisällöstä ja kirjoittanut sosiaaliseen mediaan kipakoita kommentteja, joissa he ilmaisevat pettymystään. Useiden käyttäjien mielestä Legon sarjakuva antaa ymmärtää, etteivät tytöt kuulu tieteen pariin tai ymmärrä sitä. 

"Vereni kiehuu! Minun kannattakin vähät välittää biokemian tutkinnostani ja leipoa muffinseja rauhoittaakseni mieleni."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Hei Lego Group. Korjasin Lego Friends -lehtenne keskustelun tyttöjen välillä. Saitte sen näyttämään siltä, etteivät tytöt osaa tiedettä ja jatkatte stereotypiaa, etteivät naiset ymmärrä tai kuulu tieteen pariin. Kyllä, me pystymme tekemään tiedettä ja kyllä, me teemme tiedetää ja me teemme sen loistavasti."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Metro-lehden mukaan Legon edustaja on perustellut päätöstä sillä, että lehti on suunnattu kaikille ja tätä pyritään myös heijastelemaan hahmoissa ja heidän mielenkiinnonkohteissaan. 

- Tällä tarinalla pyrimme näyttämään, että tytöillä on monenlaisia kiinnostuksenkohteita ja intohimoja mukaan lukien tiede ja teknistieteelliset alat, mutta ymmärrämme, että osa käyttämästämme kielestä ei tällä kertaa mennyt maaliin saakka ja olemme pahoillamme, edustaja sanoi lausunnossaan. 

Lue myös: Äiti järkyttyi lapsensa löytämästä lelusta - ymmärrätkö syyn?

Lue myös: Akvaariolelu raivostuttaa suomalaisia somessa: "Tämä on eläinrääkkäystä!"

Lähde: Metro

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat