Kuva: Shutterstock

Suomalaiset jakavat pisimmät jonotuskokemuksensa: 'Odotin linjalla kuusi tuntia kolmena päivänä'

08.11.2019 15:15 - Milena Raappana

Suomalaiset ovat kertoneet omia kokemuksiaan erinäisillä puhelinlinjoilla jonottamisesta.

Suomalaiset ovat tunnetusti jonotuskansaa eikä asiakaspalvelulinjoilla odottaminen ole tässä poikkeus. 

Reddit-keskusteluista käy ilmi, että siinä missä sinnikkäästi jonotetaan siisteissä letkoissa ilmaisia ämpäreitä, sitkeä mentaliteetti säilyy myös puhelinlinjoilla. Keskustelu lähti liikkeelle erään käyttäjän päivityksestä, jossa hän kertoi jonottovansa Postin reklamaation puhelinlinjalla. Jonotusta oli kertynyt lähes 32 minuuttia. Käyttäjä kysyi muilta, mikä on heidän pisin jonotusaikansa puhelinlijalla. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vastauksia päivitykseen on tähän mennessä tullut 84 kappaletta ja vaihteluvuus odotusajoissa on suurta. Yleisin vastaus tuntui olevan puolesta tunnista tuntiin.

"Jonotin joskus yli tunnin Visan asiakaspalveluun, jonka jälkeen löivät luurin korvaan", kirjoitti wirewolf-nimimerkki, jota toinen käyttäjä komppasi kirjoittamalla:

"Tämä. Olen kokenut saman. Puhelu lopulta yhdistyy johonki, soi hetken ja katkeaa. Toinen, mikä ärsyttää vielä enemmän on joku vastaa, ohjaa toisaalle missä ei vastata ja taas puhelu katkeaa."

Muutama Reddit-käyttäjä kertoi odotelleensa puhelinlinjoilla yli kolme tuntia. Joillakin pinna on kestänyt jonottamista jopa kuusi tuntia ja useampana päivänä peräkkäin. 

"Jyväskylän yliopiston opiskelijaneuvontaan jonotin yhteensä kolmisen tuntia ennen kuin turvauduin sähköpostiin. Heillä on siellä hieno systeemi, joka aikakatkaisee puhelut automaattisesti, kun jonossa on ollut n. 30min. Onneksi en ole muualla tähän törmännyt."

"Viime joulupyhinä jonotin kuusi tunti Helsingin terveysneuvonnan puhelimeen...kolmena eri päivänä, eli 6+6+6. Tässä kohtaa linja leikkasi kiinni ja loppujen lopuksi tämä oli itselleni enemmän vitsi, jonka takia vain halusin pysyä linjoilla."

Moni on kertonut asioivansa vain sähköpostitse tai asiakaspalveluchattien kautta. Yksi käyttäjä myös vinkkasi englannin- ja ruotsinkielisten palvelulinjojen käyttöä, jolloin jonot ovat huomattavasti lyhyemmät. 

Lue myös: Miehen ammatti hämmentää - jonottaa muiden puolesta

Lue myös: Miten valita nopein jono ruokakaupassa? 3 täsmävinkkiä, joilla selviät voittajana ulos

Lue myös: Unohda jonotus: Baariammattilaiset paljastavat, kuinka saat ensimmäisenä palvelua tiskillä

Lähde: Reddit

Kilpailut

Uusimmat