Kuva: Shutterstock

Pullukat sormet valloittavat somea - yksittäinen manikyyrikuva sai aikaan voimaannuttavan liikkeen

18.10.2019 12:15 - Milena Raappana

Maxey Greene jakoi kuvan manikyyristään, josta syntyi #allhandsaregoodhands-trendi.

Yksi ainoa kuva voi saada sosiaalisessa mediassa aikaan trendin, joka leviää kulovalkean tavoin. Joskus kyseessä on yksittäinen twiitti ranteesta löytyvästä luomesta, joka saa ihmiset jakamaan kuvia omista luomistaan samassa kohtaa. Toisinaan kyseessä on suunniteltu projekti, jolla esimerkiksi pyritään voimaannuttamaan juuri synnyttäneitä naisia

Malli ja pluskokoisen muodin asiantuntija Maxey Greene ei tiennyt, että hänen Instagram-kuvansa uudesta manikyyristä voisi aiheuttaa tällaisen vertaistukea antavan kuvatrendin. Hän oli pienellä tekstillä Instagram Storyssaan maininnut, ettei koskaan näe samanlaisia sormia sosiaalisessa mediassa kuin hänellä itsellään on. 

- Noin kaksi sekuntia päivityksen jälkeen nainen laittoi minulle kuvan pullukoista sormistaan ja sanoi "Pullukat sormet ikuisesti!" Tämän jälkeen niitä alkoi tulvia sisään", Greene kertoi HuffPostin jutussa. 

Tästä lähti #allhandsaregoodhands-trendi (suom. kaikki kädet ovat hyviä käsiä), jonka aihetunnisteen alta löytyy kuvia erimuotoisista sormista. Greene teki aiheesta myös erillisen Instagram-päivityksen, jossa hän iloitsi arkisen kuvan kehittymisestä vallankumoukseksi. 

"Kävi ilmi, että monet meistä ovat epävarmoja meidän pullukoista sormistamme! No EI ENÄÄ! Rakastan sormuksia ja olen aina rakastanut katsella kuvia niistä ja haaveillut niistä, mutta en IKIMAAILMASSA näe niitä kädessä, joka näyttää minun kädeltäni. On mahdotonta kuvitella, miltä ne näyttäisivät minulla ja sen takia olen skeptinen ostosten suhteen. No, on aika muuttaa tämä. On aika näyttää kaikkien meidän kätemme, koska #allhandsaregoodhands. Haastan teidät kohtaamaan epävarmuutenne ja päivittämään kuvan käsistänne ja hashtagin #allhandsaregoodhands."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Greene sanoo HuffPostin haastattelussa, että sormus saattaa tuntua pieneltä asialta, mutta toisentaa samaa vanhaa ajattelumallia. 

- Se, että emme näe pullukoita sormia sormuksilla, etenkin kihlasormuksilla, saattaa kummuta ajattelutavasta, että "lihava nainen ei voi löytää rakkautta" tai ei ansaitse sitä - idea, joka on pinttynyt päähämme vuosien ajan. Mutta se ei ole totta! Mainonnan pitäisi heijastella tätä. Meillä on pluskokoisia seteleitä tuhlattavaksi, Greene sanoo. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Greene on ollut ällistynyt, kuinka paljon hän on saanut yhteydenottoja aiheesta ja kertomuksia siitä, miten paksut sormet hävettävät tai niitä on pilkattu. 

- Eräs henkilö kertoi minulle tarinan, miten hän oli päivittänyt kuvan kihlajaisuutisista Facebookiin, häntä oltiin pilkattu, koska sormut näytti liian pieneltä eikä näyttänyt hyvältä hänen sormessaan. Se istui hänelle, siltä pullukat sormet vain näyttävät sormuksissa. Nainen oli häpeissään ja se muutti onnellisen hetken turvattomaksi. Se oli pöyristyttävää luettavaa", Greene kertoo. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sormetkin siis voivat olla epävarmuuden kohde, joten vielä alkutekijöissään oleva someliike tarjoaa varmasti monelle vertaistukea. Greene perusti myös pullukoille sormille omistetun Instagram-tilin @allhandsaregoodhands, josta ihmiset voivat hakea inspiraatiota ja voimaantumista. 

Lue myös: Ihmiset jakavat kuvia kaoottisista tietokoneensa työpöydistä - katso ja kauhistu

Lue myös: Raskausarpien juhlaa - uusi some-ilmiö maailmalla leviää ja ylistää kehon virheiden kauneutta

Lähde: HuffPost

Kilpailut

Uusimmat