Kuva: Shutterstock

KSML: Ainoastaan ihminen on homofobinen - monilla eläinlajeilla runsaasti homoseksuaalisia suhteita

21.04.2019 15:15 - Rea Tallgren

Kenties kuuluisin eläinmaailman homopari on pingviinipariskunta Roy ja Silo, joka kasvatti yhdessä poikasenkin.

Maailmassa tiedetään olevan monia eläinyksilöitä, jotka ovat sitoutuneet samaa sukupuolta edustavaan kumppaniinsa. Moni eläinlaji kuitenkin harrastaa myös satunnaista seksiä samaa sukupuolta olevan lajikumppanin kanssa.

Keskisuomalainen kertoo, että nisäkkäiden lisäksi homosuhteita on esimerkiksi sammakkoeläimillä ja linnuilla. Lehden haastattelema evoluutiobiologian ja -psykologian dosentti Markus J. Rantala Turun yliopistosta kertoo, että esimerkiksi kirahvit suosivat saman sukupuolen edustajaa eroottisessa kanssakäymisessä.

- Kirahveilla 94 prosenttia akteista tapahtuu koiraiden välillä, Rantala paljastaa.

Jopa 1 500 lajilta on raportoitu homoseksuaalista käyttäytymistä, Rantala tietää kertoa. Rantalan mukaan kaikilta lajeilta, jotka lisääntyvät seksuaalisesti, tavataan homoseksuaalista käyttäytymistä. Eläimet eivät myöskään pidä asiaa mitenkään ihmeellisenä.

- Ihminen on ainoa laji, joka on homofobinen, Rantala alleviivaa.

Pelkästään urokset eivät harrasta seksiä saman sukupuolen edustajan kanssa. Esimerkiksi Afrikan Kongossa asuu ihmisapina bonobo, joka hoitaa sosiaalisia suhteitaan seksin avulla.

Kenties kuuluisin eläinmaailman homopari on pingviinipariskunta Roy ja Silo, jotka asuvat New Yorkissa Central Park Zoossa. Pariskunta oli yhdessä vuosikausia, ja kasvatti yhdessä heille annetusta munasta kuoriutuneen Tango-poikasen.

Lähteet: KSML ja The Dodo

Lue myös: Ultraharvinainen leopardi tallentui kuviin ensimmäistä kertaa 100 vuoteen - katso upeat otokset

Lue myös: Norjalaismies oletti pelastaneensa karanneen hamsterin - ei olisi voinut olla enempää väärässä

Kilpailut

Uusimmat