Kuva: Fotolia

Tänään tv:ssä: Suomalaisnainen avautuu bikini fitnessin karusta arjesta: ”Vaarallinen tie”

17.04.2019 07:15 - Senni Loikala

Ohjelmassa pureudutaan tunteita herättävään lajiin useista näkökulmista.

Keskiviikkona Ylen Akuutti-ohjelmassa selvitetään, millainen laji bikini fitness todellisuudessa on. Ohjelmassa entinen bikini fitness -kilpailija, nykyinen hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä Nana Heikkilä, 35, kertoo oman tarinansa bikini fitness -unelman toteuttamisesta.

Harrastessaan bikini fitnessiä Heikkilä treenasi 10-12 kertaa viikossa töiden ja opintojen ohella. Heikkilä koki vastoinkäymisiä ihmissuhteissa ja terveytensä kanssa.

Ohjelmassa Heikkilältä kysytään, miten hän nykyään suhtautuu bikini fitnessiin. Heikkilä kertoo, ettei pistä kaikkia kohdalleen osuneita haasteita pelkästään bikini fitnessin syyksi. Silti hän näkee lajissa riskejä.

- Bikini fitness on niin ulkonäkökeskeistä, että jotenkin ajattelen, onko se esimerkiksi parikymppiselle tytölle hyvä laji. Silloin pitää olla tosi valmis ja sinut itsensä kanssa. Jos on itsetunto-ongelmia tai muuta epävarmuutta, se voi olla vaarallinen tie.

Ohjelmassa lajiin pureudutaan myös muista näkökulmista. Jaksossa nousevat esille esimerkiksi bikini fitness -valmentajan näkemykset ja ensimmäisiin bikini fitneksen SM-kisoihin valmistautuvan Pernilla Böckermanin, 18, ajatukset.

20.00
Akuutti
Yle TV1

Julkkislääkäri Pippa Laukka kritisoi aiemmin kovasanaisesti bikini fitnessiä. Hänen mukaansa useilla bikini fitness -urheilijoilla terve järki on kadonnut. Pääset juttuun tästä.

Kilpailut

Uusimmat