Kuva: Shutterstock

Maailman pienimpänä syntynyt poika painoi 268 grammaa - selvisi hengissä, katso

27.02.2019 13:30 - Senni Loikala

Sektiolla vain 268 gramman painoisena syntynyt poika painaa nykyään yli kolme kiloa ja voi hyvin.

Maailman pienimpänä syntynyt poika pääsi hiljattain terveenä sairaalasta kotiin, uutisoi The Japan Times. Tokiolaispoika painoi syntyessään vain 268 grammaa. Lapsi oli niin pieni, että häntä pystyi kannattelemaan kahdella kämmenellä.

Poika syntyi sektiolla hurjasti ennenaikaisena elokuussa. Raskausviikkoja oli vain 24. Lääkärien mukaan sikiö ei kasvanut kohdussa odotetusti ja tämän henki oli vaarassa. Syntyminen näin varhaisilla raskausviikoilla oli myös erittäin riskialtista.

Tehohoidon avulla poika kasvoi hienosti. Myös imetys onnistui lopulta. Kotiin päästessään lapsi painoi noin 3,2 kiloa.

- Tahtoisin ihmisten tietävän, että myös erittäin pienenä syntyneet vauvat voivat lopulta päästä kotiin pontevina, tokiolaispojan tapauksen tunteva lääkäri Takeshi Arimitsu kommentoi.

Tiniest Babies Registry -sivuston mukaan maailmassa tunnetaan vain 23 tapausta, joissa alle 300 gramman painoisena syntynyt lapsi on selviytynyt. Näistä lapsista vain neljä oli poikia.

The Japan Timesin mukaan maailman pienimpänä syntynyt ja hengissä selvinnyt tyttö painoi syntyessään vain 252 grammaa. Tyttö syntyi Saksassa vuonna 2015.

Alta näet kuvan, jossa tokiolaispoika on pian syntymänsä jälkeen. Tuoreen kuvan lapsesta pääset katsomaan täältä.

Lue myös: 23-viikkoisena syntyneen keskosen uskomaton selviytymistarina - katso kuvat, jotka herkistävät

Lähde: The Japan Times

Kilpailut

Uusimmat