Kuva: Shutterstock

Ihmiset ilmoittavat itsensä vankilaan Etelä-Koreassa - syynä työpaineet

28.11.2018 19:15 - Katariina Auvinen

"Vankila" on avoinna kaikille, mutta siellä täytyy noudattaa tiettyjä sääntöjä.

Etelä-Koreassa ihmiset ovat kyllästyneet hektiseen elämäntyyliin jopa niin pahasti, että he lähettävät itse itsensä vankilaan. Näin on voinut tehdä jo vuodesta 2013 lähtien, koska monet ihmiset ovat kaivanneet hyvin askeettista elämää. 

Mirror-julkaisu vieraili eteläkorealaisessa "vankilassa", jossa jopa 2000 ihmistä etsii sisäistä rauhaa. Vankilan kerrotaan olevan vapaaehtoinen, mutta ihmiset asuvat siellä omissa selleissään ja ovat 24 tuntia vuorokaudesta lukittuna neljän seinän sisälle. 

Vankilassa on säännöt, joita tulee noudattaa. Siellä ei saa kommunikoida millään tavalla. Ihmiset eivät saa käyttää mitään älylaitteita, eivät näe kelloa tai jopa peiliin katsominen on kiellettyä. 

Yleensä vankilaan kirjautuvat stressaantuneet toimistotyöläiset tai opiskelijat. He maksavat vankilakokemuksesta lähes 100 euroa per yö. Vangit pitävät myös samanlaisia vankiasuja sekä syövät omissa selleissään metalliselta tarjottimelta. 

Tutkimukset ovat osoittaneet, että Etelä-Koreassa työskennellään maailmassa eniten, joka aiheuttaa uupumusta työntekijöissä. 

Lue myös: Univaikeudet, ilmavaivat, lihominen - tunnista burnoutin salakavalat oireet

Lähde: Mirror 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat