Kuva: Shutterstock

IS: Suomalaissiivoojan tilille vahingossa 35 000 euroa - käytti esimerkiksi enkelihoitoihin

18.08.2018 09:15 - Rea Tallgren

Kun pankki vaati rahoja takaisin, ei niitä enää ollut, kertoo Ilta-Sanomat.

Suomalainen siivooja yllättyi kovin käydessään aivan tavallisena päivänä marraskuussa 2016 nettipankissa. 

– Tulin töistä kotiin ja aloin maksaa laskuja. Menin nettipankkiin ja huomasin, että S-Pankin tililleni oli tullut juuri tuolloin rahaa yhteensä 35 489,90 euroa, siivoojana työskentelevä nainen kertoi hätkähdyttävästä hetkestä myöhemmin poliisille.

Keski-Suomessa asuva 48-vuotias nainen järkeili, että rahat ovat vanhoja, säästössä olleita lapsilisiä. Niinpä hän ajatteli myös voivansa rahat käyttää. 

Rahoilla maksettiin muun muassa yli 8 000 euron laskut putki- ja piippuhormiremontista. Lisäksi nainen osti esimerkiksi höyrypesurin, pölynimurin, unisiepparin ja piikkikengät. Nainen käytti rahaa myös enkelihoitoihin. Hän kävi myös ennustajalla, joka naisen kertoman mukaan sanoi rahojen kuuluvan naiselle. Myöhemmin ennustaja pyysi naiselta rahaa lainaan. 

Naisen isosisko epäili, että rahat eivät kuuluneet naiselle, ja kehottikin tätä palauttamaan ne. Vähän myöhemmin isosisko kuitenkin lainasi rahoista 3000 euroa omiin tarpeisiinsa. 

Helmikuussa 2017 pankki otti yhteyttä ja vaati rahoja takaisin. Nainen ei tähän suostunut, sillä rahat oli jo käytetty. Asia meni oikeuteen, jossa nainen sai neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä kavalluksesta. Nainen aikoo maksaa rahat takaisin - jos saa pankkilainan, jolla ne takaisin maksaa. 

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat