Kuva: Independent

Hormonihäiriön myötä naiselle kasvoi tuuhea parta ja rintakarvat: "En häpeä enää ulkonäköäni"

27.06.2018 18:45 - Senja Rapila

16-vuotiaana yhdysvaltalaiselle naiselle diagnosoitiin munasarjojen monirakkulaoireyhtymä.

Yhdysvaltalaisella Nova Galaxialla, 26, on munasarjojen monirakkulaoireyhtymä (PCOS), joka on muuttanut hänen ulkonäköään huomattavasti. Munasarjojen monirakkulatauti voi nimittäin aiheuttaa monien muiden oireiden ohella liikakarvoitusta erityisesti ylähuulessa, leuassa, rintojen välissä, alavatsalla ja selässä.

Nainen kertoo, että tumma karvoitus alkoi kasvaa murrosiässä. Novalla kesti kolme vuotta kerätä rohkeutta ja kertoa vanhemmilleen, mitä hänen kropassaan tapahtuu. 16-vuotiaana hänelle diagnosoitiin munasarjojen monirakkulatauti.

- Aloin sheivata kaiken aina pois. Pelkäsin, että minua katsottaisiin kuin friikkiä, hän kertoo haastattelussa.

- Se oli periaatteessa demoni, joka minun piti piilottaa kaikilta. Jos halusin mennä yökyläilemään juhliin tai reissata ystävien kanssa, minun piti aina piilottaa iltarutiinini. Jos unohdin sheiverin, sain hermoromahduksen.

Nova kuitenkin tapasi lopulta kumppanin, joka rakastaa häntä juuri sellaisena kuin hän on. Tämän myötä nainen oppi rakastamaan myös itseään ja karvoitustaan.

Myös malli Harnaam Kaur, jolla on myös PCOS, inspiroi naista. Nähtyään kuvia kaunottaresta, Nova hyväksyi lopulta itsensä juuri sellaisenaan: parrakkaana naisena.

- Kun näin sen mallin, jolla on sama hoemonihäiriö kun minulla, ja hän oli todella upea ja itsevarma, silloin tajusin että tämä on ihan okei. Että minäkin voin olla sellainen.

Lähde: Independent

Lue myös: Tennistähden pelleily tärkeässä pelissä tallentui videolle - esitti masturboivansa ja laukeavansa

Lue myös: "Lapselle voi antaa minkä sukunimen tahansa" ja muut erikoisimmat nimilait rapakon takaa

Lue myös: Vaihtoehto kauneusleikkauksille: Naiset muokkaavat itseään tekonenien avulla - katso video

Kilpailut

Uusimmat