Kuva: Shutterstock

Älä altista itseäsi hakkeroinnille - katso, mikä some-alusta heikentää eniten turvallisuuttasi

22.06.2018 09:15 - Senja Rapila

Kyseessä on tietenkin miljoonien suosima Facebook.

Kuka tahansa meistä voi joutua hakkerin kohteeksi internetin syövereissä. Jotta turvaat oman selustasi, ensinnäkin omasta salasanasta tulisi tehdä mahdollisimman turvallinen ja vaikea, jotta sitä ei ole helppo selvittää.

Oikea hakkeri on antanut Huffington Post -julkaisulle haastattelun, jossa hän on paljastanut muun muassa sen, mikä sosiaalisen median alusta paljastaa hakkereille eniten hyödyllistä tietoa.

Kyseessä on tietenkin miljoonien suosima Facebook.

- Olen sitä mieltä, että Facebook antaa hakkeroijille eniten tietoa. Pääsääntöisesti siksi, että Facebook sisältää niin paljon erilaista dataa ystävistäsi, työkavereistasi, perheestäsi, työstäsi, harrastuksistasi, lapsistasi ja niin edelleen, hän on paljastanut.

Ihmisten Facebook-sivuilta hakkerit voivat saada todella suuren määrän tietoa, minkä avulla he voivat keksiä ihmisten salasanat helposti.

- Monet vastaukset turvallisuuskysymyksiin, joita käytetään esimerkiksi salasanojen vaihtamisessa, löytyvät vain selaamalla jonkun Facebook-sivua.

Eli tässä tapauksessa kannattaa miettiä mitä Facebookiin julkaisee. Huolehdi myös tietoturva-asetuksista ja perehdy niihin kunnolla.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Google Chromecastista paljastui tietoturva-aukko: Käyttäjän sijaintitiedot haittaohjelmien saatavilla

Lue myös: Instagramiin tulossa uudistus: Kertoo kuinka paljon tuhlaat aikaa sovelluksessa

Kilpailut

Uusimmat