Maailman vanhin drag-artisti on 87-vuotias - kipuaa vielä lavalle neljä kertaa viikossa

11.06.2018 21:45 - Katariina Auvinen

Walter Cole ei aio antaa ikänsä estää hänen rakastamaansa harrastusta.

Yhdysvaltalainen Walter Cole, 87, on maailman vanhin drag-artisti. Vaikka hänen liikkeensä ovat hidastuneet, Darcelle XV -nimellä esiintyvä Cole haluaa silti esiintyä vahvassa meikissä ja kimaltavissa mekoissa yleisölle. 

Cole aloitti esiintymisen Darcellena vuonna 1967. Ennen armeijassa työskennellyt Cole palasi kotikaupunkiinsa silloisen vaimonsa ja lapsensa kanssa. Hän osti tavernan, jonka hän remontoi kahvilaksi. Sijoitus tuntui hyvältä, mutta mies tiesi, että hänen pitäisi tehdä elämässään muutoksia. 

Hän vihdoin uskaltautui kertomaan hänen vaimolleen, että hän on homoseksuaali. Vaimo otti asian hyvin. Pariskunta pysyi vielä naimisissa, mutta nykyisin Cole asuu hänen miesystävänsä kanssa. 

Cole aloitti esiintymisen, koska hän oli nähnyt Las Vegasissa muutamia esiintymisiä. Hän mietti, että asia voisi vetää asiakkaita tavernaan. Vaikka homoseksuaalisuus ei ollut yleisesti hyväksyttävää 1970-luvulla, mies päätti rohkeasti jatkaa esiintymistä valitsemallaan tiellä. 

Tilasta tuli tietynlainen kohtaamispaikka drag-artisteille, jotka kokoontuivat ja esiintyivät paikan päällä. 

- Me teimme paikasta sen, mitä se on nykyisin. Meillä oli hauskaa ja kehitimme oman tyylimme. Se on sitä, mitä paikka edustaa tänä päivänä, Cole selitti Insider-julkaisun haastattelussa. 

Vaikka Cole joutuikin vaihtamaan korkokengät matalapohjaisiin kenkiin vanhetessaan, hän kipuaa edelleen neljästi viikossa lavalle esiintymään. Mies on tarkka tyylistään, koska hän tekee itse omat vaatteensa ja mekkonsa. 

- En tiedä, minkä kokoinen olen, enkä oikein halua, että kukaan mittaa minua, hän perustelee. 

Hän rakastaa sinistä, joka korostuu asuvalinnoissa ja meikeissä. Miehen ei ole tarkoitus eläköityä. Hän haluaa jatkaa niin kauan valitsemallaan tiellä, kuin suinkin vain mahdollista. 

Lue myös: Kuva kolmesta drag-arabimiehestä leviää: "Jos tämä loukkaa sinua, ovat kätesi veressä"

Lähde: psmag & Insider 

Kilpailut

Uusimmat