Kuva: Shutterstock

Suomalainen Anna löysi pysyvän kodin Etelä-Euroopasta: "Kaunein kaupunki, jossa olen koskaan ollut"

11.06.2018 20:15 - Henna Koste

Kaunis ja rosoinen Lissabon vei Annan mukanaan. Asumiskustannukset ovat kohtuulliset ja tunnelma turvallinen.

Portugalista on muotoutunut vuosien mittaan rakas koti suomalaiselle Annalle. Nainen muutti kertaalleen pois, mutta ikävä toi hänet takaisin. Anna asuu tällä hetkellä Lissabonissa lyhyen junamatkan päässä keskustasta. Mikä tekee Portugalista maailman parhaimman paikan asua?

- Olen asunut täällä päälle 10 vuotta. Kaupunki on suosittu, täällä on hyvät säät ison osan vuodesta. Täällä on rento tunnelma ja paljon asioita, joita voi tehdä - paljon mahdollisuuksia. Edullisia hintoja ei voi olla mainitsematta, ne vaikuttavat suosioon, Anna listaa Radioplayn Cafe Au Lait -podcastissa. 

Asumiskustannukset ovat todellakin kohtuulliset, kunhan ei asu ydinkeskustassa. Anna on työllistänyt itsensä kirjoittamalla freelancerina lehtiin. Turvallisuuden tunne on myös auttanut kotiutumiseen. 

- Täällä on erittäin turvallinen tunnelma. Sehän voi tietenkin nopeasti muuttua, jos jotain tapahtuu. Lissabon tuntuu edelleen vähän pikkukylältä, eri kaupungin osat ovat edelleen aika yhteisöllisiä: naapurit tuntevat toisensa ja vaihdetaan kuulumisia. Siitä tulee mukava ja rento olo. Ei sellainen, että ollaan suuressa kiireisessä pääkaupungissa, Anna huomauttaa.

- Minusta Lissabon oli kaunein kaupunki, jossa olen koskaan ollut, Anna kuvailee ensitunnelmiaan rakkaasta asuinpaikastaan.

Miten Anna päätyi alun perin Lissaboniin? Miten pääsee portugalilaiseen aitoon elämään käsiksi? Koko jakson löydät täältä.

Cafe au lait -sarjassa pureudutaan suomalaisnaisten elämään ulkomailla. Suositussa podcastissa Suomessa asuva Lilli ja Ranskassa asuva Helena istahtavat virtuaaliseen kahvipöytään eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Mia Halosen ja Tim-rakkaan suhde eteni pikavauhtia: "Suomalaiset odottavat tumput suorina kohtaloa"

Kilpailut

Uusimmat