Kuva: Getty Images

Tinder kaatui, käyttäjät menivät paniikkiin - "Auttakaa!"

05.04.2018 12:15 - Iiro Myllymäki

Facebookin uudistukset johtivat siihen, että käyttäjät eivät päässeet kirjautumaan Tinderiin.

Tinderin käyttäjät harmistuivat eilen keskiviikkona, sillä deittisovellusta ei päässyt käyttämään laisinkaan. Kun käyttäjä avasi Tinderin, näytölle ilmestyi viesti, joka ilmaisi, että käyttäjän on muokattava Facebook-asetuksiaan päästäkseen käsiksi Tinderiin. Monet käyttävät Tinderiä nimenomaan Facebookin kautta. Näytölle ilmestyneen linkin klikkaaminen johti sivulle, jossa tuli antaa Facebookille lupa omien tietojen käyttämiseen. Kun käyttäjä antoi luvan, Tinder avautui uudelleen, mutta edelleen samaa viestiä toistaen.

Tinder tiedotti Twitter-tilillään, että palvelussa on ”teknisiä ongelmia”, jotka estävät kirjautumisen palveluun.

Ongelma johtui siitä, että kohun keskelle joutunut Facebook oli ottanut käyttöön uusia menetelmiä, joilla säädellään tietoja, joita sovellukset saavat Facebookin kautta tietää käyttäjistään. Tämä on seurausta siitä, kun eräs tutkimusfirma oli onnistunut keräämään 87 miljoonan Facebook-käyttäjän tiedot persoonallisuustestisovelluksen kautta itselleen. Tinder on vain yksi monista sovelluksista, jotka on linkitetty Facebookiin ja joille Facebook-käyttäjä jakaa tietojaan.

Tinderin ongelmat on nyt ratkaistu ja sovellukseen pääsee taas kirjautumaan. Tinderin kaatuminen otettiin sosiaalisessa mediassa järkytyksellä vastaan, ja monet valittelevat, että kadottivat matchinsa ja viestiketjunsa kaatumisen johdosta.

”Tinderini ei toimi ja olen siitä enemmän järkyttynyt kuin haluaisin myöntää.”

”Menetin kaikki viestini. Mitä jos olin juuri puhumassa elämäni rakkaudelle?”

”Menetin kaikki matchini. Ärsyttää niin paljon.”

”Minulla oli 890 matchia. Tavoitteeni oli päästä tuhanteen. Tarvitsen matchini takaisin!”

”Liityn niiden lannistuneiden ihmisten joukkoon, jotka ovat kadottaneet kaikki matchinsa. Auttakaa!”

Monet ovat rauhoitelleet niitä, jotka kertovat matchiensa ja viestiensä kadonneen. Joidenkin Tinder-käyttäjien mukaan ne löytyvät edelleen Tinderin tietokoneversiossa, vaikka mobiiliversiossa niitä ei näkisikään.

Lue myös: Miten paljon Facebookin sovellukset sinusta todella tietävät? Lue, miten suojelet tietosi helposti

Lähde: CNet

Kilpailut

Uusimmat