Kuva: Shutterstock

Etanan syöneen miehen äiti puhuu kohtalokkaasta tapauksesta - "Hänen elämänsä muuttui sekunneissa"

03.04.2018 20:45 - Katariina Auvinen

Sam Ballardin elämä muuttui vain sekunneissa etanan syömisen jälkeen.

Australialaisten kaverusten baari-ilta meni hirvittävällä tavalla pieleen vuonna 2010. Jimmy Galvin ja Sam Ballard olivat viettämässä iltaa keskenään, kun heidän katseensa kiinnittyi lähistöllä liikkuvaan etanaan. Ballard tiedusteli Galvinilta, pitäisikö hänen pistellä etana poskeensa. Galvin yllytti miehen syömään etanan. 

Pian etanan popsimisen jälkeen Ballard tuli erittäin sairaaksi, jonka vuoksi kaverusten piti lähteä sairaalaan. Mies vajosi koomaan.

Sairaalahenkilökunta sai selville, että mies oli saanut etanasta, yleensä rottien ulostuksen välityksellä tarttuvan loistartunnan. Lääkäreiden mukaan juuri Ballardin syömä etana oli ollut kosketuksissa rottien ulosteisiin. 

Tähdet eivät todellakaan olleet kohdallaan Ballardilla, koska yleensä loinen ei aiheuta kummallisempia oireita. Mies sai tartunnasta kuitenkin infektion, joka levisi hänen aivoihinsa aiheuttaen kooman ja halvaantumisen.

Ballard oli koomassa yhteensä 420 päivää, jonka jälkeen selvisi, että mies oli neliraajahalvaantunut. Tämän vuoksi Ballard tarvitsee nykyisin ympärivuorokautista hoitoa. 

Galvin puhui asiasta ensimmäisiä kertoja yhdessä Ballardin äidin, Katien, kanssa antamassaan televisiohaastattelussa. 

- Olin niin järkyttynyt asiasta. Hänen elämänsä muuttui sekunneissa, Katie kertoo. 

Äidin mukaan nykyisin moottoroidulla pyörätuolilla liikkuva Ballard saa aina välillä kohtauksia ja tulehdus on jättänyt jälkensä myös miehen kehon lämmönsäätelyjärjestelmään. Hän ei voi kontrolloida kehonsa lämpötilaa. 

Lue myös: 'Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa', etanoiden näkökulmasta otetut kuvat hellyttävät

Lähde: LADbible 

Kilpailut

Uusimmat