Kuva: Getty Images / Nettiauto

Pohjalaismies laittoi Volkswagenin myyntiin - ilmoituksesta tuli Facebook-hitti

21.03.2018 14:15 - Iiro Myllymäki

Lennokkaasti kirjoitettu myynti-ilmoitus on lähtenyt leviämään Facebookissa.

Sosiaalisessa mediassa on lähtenyt leviämään Nettiauto-sivulle jätetty myynti-ilmoitus käytetystä Volkswagen Golfista. Auton sijainniksi on ilmoitettu Himanka Keski-Pohjanmaalla. Syy ei sinänsä liity itse autoon millään tavalla, vaan ihmiset ovat jääneet ihastelemaan Lisätiedot-kohtaan kirjoitettua esittelytekstiä. Sen lennokkaampaa auton esittelyä tuskin on Nettiauton sivuilla koskaan aiemmin nähty, eikä luultavasti tulla näkemäänkään.

Ensin auton myyjä kuvailee, miten taloudellinen ratkaisu kyseisen Golfin ostaminen olisi.

”Nyt tarjoan liikkumisen osalta ratkaisun,joka tuo mahdolliseksi yhdistää sekä taloudellisen riippumattomuuden sekä tyydyttää täydellisesti ihmisen luontaisen yksilöllisyyden ilmentämisen kaipuun. Käsitelläänpä ensin hetki taloudellisia aspekteja. Ostohinta on sama kuin kalliin auton muutama osamaksuerä. Liikennevakuutus ja käyttömaksu ovat halvimmat mahdolliset. Huollot ja mahdolliset korjaukset osaat tehdä itse jos haluat. Otat vissypullon mukaan korjausoppaaksi. Auto on koottu pulteilla,muttereilla ja ruuveilla. Aukeavat samaan suuntaan pyörittämällä kuin pullon korkki”, ilmoituksessa kirjoitetaan.

Tämän jälkeen tekstissä siirrytään kuvailemaan painajaismaista autohuollossa käyntiä. Tältä myyjän mukaan Golfin ostaja säästyisi.

”Ei ajaudu kuukauden budjetti enää haaksirikkoon marmoriseen tiskiin. Ei käy enää niin että onkin jouduttu vaihtamaan pärekorillinen osia että on saatu joku satiainen häädettyä auton tietojärjestelmästä ja valoshow sammumaan. Ja sitten alkuperäinen hinta-arvio onkin kokenut ylösnousemuksen. Kun tiskin takana monologi loppuu,pyyhit jälleen pettymyksen kyyneleet silmistäsi. Vitutuskaihi hämärtää näköä. Otat rasvaiseksi käplityt,samaa tautia sairastaville asiakkaille varatut +2,0 manulasit tiskiltä. Nostat ne nokkasi päälle. Kuppaajaa hymyilyttää,koska näytät ohuesti hassulta,joltain vakavan allergiakohtauksen saaneelta vompatilta. Mutta pahin on vielä edessä. Siirtelet laseja hien ja kyyneleiden liukastamaa nokanvartta pitkin,viimein erotat työselosteesta alimman viivan päältä numerosarjan €-merkin edessä. Suusta pääsee tahaton,alistunut ulahdus. Missä on vessa? Psykosomaattinen hermosto saa suolesi reagoimaan välittömällä tyhjentymistarpeella.”

"Tämä on auto, jota ei vaan osteta, vaan se löydetään"

Tämän jälkeen teksti sinkoaa minnepä muuallekaan kuin sohvan ostamiseen. Myyjän mukaan puolitoista tonnia kannattaa sijoittaa ennemmin Volkswagen Golfiin kuin uuteen sohvaan, koska sohvan osto se vasta kurjaa puuhaa onkin vanhan sohvan Facebook-kirppiksellä myyntiä myöten.

”Kannattaa sijoittaa ennemmin tähän Volkswagenin tanakkajuuriseen, karieksesta vapaaseen syömähampaaseen, Golfiin. Tämä valinta takaa jakamattoman arvostuksen kaikissa viitekehyksissä, joissa käyt pingotettua kangasta pensselilläsi sutimassa. Tämä on auto, jota ei vaan osteta, vaan se löydetään. Pienellä koulutuksella jopa simpanssi osaa tilata koti-apinanleipäpuunsa juurelle toimitettuna, all-in one -ratkaisulla netistä uuden Kian. Vakuutuksineen ja rahoituksineen. Mikäli simpanssilla on luottotiedot ehjänä hän onnistuu siinä varmasti. Minä en toimita tätä autoa mihinkään. En halua riistää löytämisen enkä matkanteon kihelmöivää iloa. Maksu kyllä onnistuu kahdessa tasaerässä, ensin puolet seteleistä toisesta taskusta, sitten puolet toisesta.”

Tekstin loppupuolella myyjä ottaa vielä yhden ässän hihastaan: Golf on hyödyksi myös parisuhdemarkkinoilla. Kaukosuhteen hoitaminen on huomattavasti helpompaa, kun alla on kunnon kulkupeli.

”Kun on pari viikkoa joka toinen päivä soiteltu niin myyjätär Cheyenne(nimi muutettu), rohkenee ehdottaa tapaamista ihan ilmilivenä. Vakaana käytännön miehenä Mauri käy läpi tapaamisprosessin käytännön järjestelyitä. Cheyennen liikkuvuutta rajoittaa autottomuus. Työmatka sujuu polkupyörällä, talvella kävellen. Rivitalon pääty-yksiöön nätin kotipesän eron jälkeen laittanut Cheyenne asuu Rufus-kissan kanssa. Mauri taasen on vasta hankkinut osalla marjanpoiminta tienestiään Kalajoelta hienon klassikko-Golfin. […] Vielä tankki täyteen bensaa ja nokka kohti etelää. Miten suhde etenee? En minä tiedä. Eikä ole minun asia vakoilla kahta täysivaltaista ihmistä. Mutta omiin kokemuksiin peilaten on mahdollista että syntyy jotain kaunista. Jos Kuusamosta ajaa Kirkkonummelle Golfilla, uskon että emme kuule Maurilta tai Cheyenneltä Napakymppi-parien vakiokommenttia reissun jälkeen. Että ollaan yhteyksissä kaveripohjalta”, ilmoituksessa kirjoitetaan.

Tämän jutun kirjoitushetkellä myynti-ilmoitusta on jaettu Facebookissa yli 7000 kertaa. Sitä on myös kommentoitu Nettiauton sivuilla, ja moni suosittelee myyjälle kirjailijan uraa. Myyjä on kommentoinut näihin pyyntöihin Pete-nimellä, että ”ehkä vielä joskus avautuu kanava laajemmalle julkaisulle”.

Kaikille, jotka jo innostuivat tämän perusteella kyseisen Golfin ostamisesta, on kerrottava huonoja uutisia. Auto on jo myyty. Ehkä juuri tällä hetkellä Mauri on matkustamassa Cheyennensä luokse.

Lue myös: Suomalaisesta opettajasta tuli Facebook-julkkis - katso video, joka leviää somessa

Lähde: Nettiauto

Kilpailut

Uusimmat